Vojska Srbije upozorava: Vojnike lažno predstavljaju kao strane ratnike!

Na društvenim mrežama dele se materijali Ministarstva odbrane koji se lažno predstavljaju kao vatrena i taktička dejstva inostranih oružanih formacija.

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je uočilo da se sa određenog broja naloga nepoznatih korisnika na društvenim mrežama van srpskog govornog područja u prethodnom periodu dele video snimci i fotografije sekvenci vežbi jedinica Vojske Srbije koji se lažno predstavljaju kao vatrena i taktička dejstva inostranih oružanih formacija.

Kako se navodi, radi se o javno dostupnim video i foto materijalima čiji je vlasnik Ministarstvo odbrane Republike Srbije i čije je preuzimanje i ponovno javno publikovanje moguće isključivo uz navođenje izvora i odgovarajućih prostornih i vremenskih referenci, a koji su ovom prilikom svesno i namerno falsifikovani i zloupotrebljeni.

“Sa ciljem sprečavanja dezinformacija i zaštite ugleda Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, apelujemo na domaće i inostrane medije da se uzdrže od prenošenja krivotvorenih multimedijalnih sadržaja zasnovanih, na falsifikovanju materijala u vlasništvu Ministarstva odbrane”, navodi se u saopštenju.

Mediji

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …