Bankrotirao Rudi Đulijani! – VIDEO

Rudi Đulijani je u četvrtak podneo zahtev za bankrot, na saveznom sudu u Njujorku, samo nekoliko dana, nakon što mu je porota naložila da isplati skoro 150 miliona dolara dvojici bivših radnika, na izborima u Džordžiji, zbog klevete.

Prema podnesku, Đulijani je naveo dugove između 100 miliona i 500 miliona dolara i imovinu u vrednosti, do 10 miliona dolara.

Proglašenje bankrota je još jedan neuspeh za bivšeg gradonačelnika Njujorka, saveznog tužioca i nekadašnjeg kandidata za republikansku predsedničku nominaciju, a sve potiče iz vremena, kada je bio advokat Donalda Trampa, nakon predsedničkih izbora 2020.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Đulijani među svojim obavezama navodi skoro milion dolara neplaćenih poreza, kao i stotine hiljada dolara koje duguje advokatima i računovođama.

On takođe navodi nerešene tužbe, uključujući tri slučaja klevete, zbog njegovih izjava, nakon izbora 2020. koji, još nisu bili na suđenju i koji bi mogli povećati njegov dug ako mu bude naloženo da plati odštetu u tim slučajevima.

„Podnošenje prijave ne bi trebalo nikoga da iznenadi“, rekao je u četvrtak Đulijanijev politički savetnik Ted Gudman.

„Niko nije mogao razumno verovati da će gradonačelnik Rudi Đulijani biti u stanju da plati tako visok iznos kazne.

Poglavlje 11 će gradonačelniku Đulijaniju pružiti priliku i vreme da podnese žalbu, uz obezbeđivanje transparentnosti za svoje finansije, pod nadzorom stečajnog suda, kako bi se osiguralo da se svi poverioci tretiraju jednako i pravično tokom celog procesa.

Dolazi dan, nakon što je savezni sudija koji je nadgledao slučaj klevete u blokbasteru rekao da dve tužiteljke – Rubi Friman i Šej Mos – mogu odmah da počnu da pokušavaju, da naplate od Đulijanija.

Američka okružna sudija Beril Hauel rekla je u svom nalogu u sredu da je Đulijani pobegao da otkrije svoju vrednost odbijajući da preda dokaze koje je imao u slučaju, pre suđenja, nikada nije priznala prethodne sudske naloge da nadoknadi ženama troškove svog advokata i više puta je tvrdio on je švorc i presuda bi ga teško povredila.

Tokom suđenja, advokat Đulijanija Džozef Sibli rekao je da Friman i Mos traže „građanski ekvivalent smrtnoj kazni“.

„Pokušavaju da okončaju gospodina Đulijanija“, rekao je Sibli.

Đulijani bi mogao da zatraži od stečajnog suda da opravda njegov dug prema Mosu i Frimanu – na isti način, na koji je Aleks Džons pokušao i nije uspeo u svom slučaju za klevetu Sendi Huka.

Ali deo konačne presude u predmetu za klevetu, na izborima 2020. protiv Đulijanija uključivao je i njegovo priznanje da ih je oklevetao zlobno, što će mu otežati da izbegne dug prema njima.

U međuvremenu, Mosovi i Frimanovi advokati su nagovestili da će brzo zatražiti založna prava na Đulijanijevoj postojećoj imovini u Njujorku i na Floridi i istražiti subjekte koji bi mu mogli davati novac, kao što je Njuzmak, gde ima emisiju.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vulin: Ko ne voli Rusiju, nije prijatelj Srbije!

Bivši šef Srpske bezbednosno-informativne agencije (BIA) senator Republike Srpske Aleksandar Vulin rekao je da su …