Misteriozna smrt Vučićevog protivnika: Da li je ubijen?

Vest koja se juče pojavila u javnosti, kojom je potvrđeno da je Vladimir Cvijan, nekadašnji visoki funkcioner Srpske napredne stranke, pokojni, izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Građani se čude, kako smo tek posle tri godine saznali za smrt protivnika Aleksandra Vučića.

Nataša Krivokapić, javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, potvrdila je da je VJT u predmetu KTP 364/18 donelo naredbu kojom se određuje isplata troškova Institutu za sudsku medicinu „Milovan Milovanović“ Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na ime izvršene sudsko medicinske obdukcije tela pokojnog Vladimira Cvijana.

Tako je preko obdukcijskog izveštaja objavljeno da je on umro još 2018. godine, a za cele tri godine nigde nije objavljeno da je Cvijan pokojni.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić danas je, povodom informacije o smrti njegovog, kasnije Vučićevog, nekadašnjeg saradnika, zatražio da Vlada i nadležne vlasti hitno objave izveštaj o uzroku njegove smrti i razloge trogodišnjeg ćutanja.

Pre toga, predsednik Advokatske komore Beograda, Jugoslav Tintor potvrdio je za naš portal da je Cvijanovo ime izbrisano iz registra komore.

– Vladimir Cvijan je izbrisan iz Advokatske komore Beograda, nakon što smo saznali da je preminuo 5. januara 2018, na osnovu originalnog izvoda iz matične knjige umrlih – izjavio je Tintor za Direktno.rs.

Vest o smrti Cvijana, jednog od retkih koji se suprotstavio režimu Aleksandra Vučića, odjeknula je kao bomba na društvenim mrežama.

Pitanje za nadležne državne organe, da li je istina da je Vladimir Cvijan mrtav? Ako jeste, zašto se o tome ćutalo 3 godine? Da li je bilo istrage, obzirom da se po ovome vidi da je tužilaštvo zatražilo obdukciju – upitao je Peđa Prodanović.

Vladimir Cvijan, čovek kojeg je stigla tzv. Staljinova kletva:“Nema čoveka, nema problema“. Samo mislim da se neko ovaj put preračunao. Problemi tek nastaju – kaže Sayonara.

– Da li je Vladimir Cvijan, Stambolić „zlatnog doba“ – pita se N_Raša.

Srđan Milivojević u februaru pita: „Gde je, politička figura, par ekselans, prelet i prebeg, Vladimir Cvijan“. Upitao je i da li je Cvijan „završio u Ritopeku“, beogradskom predgrađu u kojem je, prema tvrdnjama Tužilaštva, kriminalna grupa Veljka Belivuka likvidirala žrtve – podsetila je Natalyna.

Nameće se pitanje kako je moguće da od 2018.g. do danas niko od institucija nije saopštio okolnosti smrti čoveka koji je obavljao značajne državne funkcije i koji je samo preko noći nestao iz javnog života… – napisao je Ivan Ninić, advokat.

Podsetimo, Cvijan, nekada jedan od najbližih saradnika Borisa Tadića, prešao je 2010. godine u SNS. Međutim, ubrzo shvata u šta se upustio. U otvorenom pismu Predsedništvu SNS i Aleksandru Vučiću, Cvijan je objasnio da se u tu partiju učlanio jer je verovao u program i ideju da nikada više neće jedan čovek vladati Srbijom, što se nije desilo.

– Obećali smo fer izbore – dobili smo batinaše, crne džipove, kupovinu glasova i sve drugo što smo videli devedesetih… Obećali smo slobodno pravosuđe i fer suđenja – dobili smo montirane sudske postupke protiv svakoga ko drugačije misli, progon opozicije i nameštena hapšenja.

Obećali smo, napisao je Cvijan, da će svako ko je hrabar imati svoje zasluženo mesto u Srbiji, a „dobili smo predsednika SNS koji se plaši, preti svakome ko drugačije misli i progoni mene, moje saradnike, simpatizere i savetnike“.

(Direktno.rs)

Check Also

Intervencija NATO-a, vodi u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, na bojnom polju!

Januara 2023. na Zapadu je stvorena „tenkovska koalicija“, koja je uključivala zemlje koje su se …