Stefanović poručio Vjosi Osmani: Ne postoji nikakva granica između Srbije i Kosova i Metohije!

„Postoji samo administrativna linija sa našom južnom pokrajinom, što je ogromna razlika…“

Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je predsednici privremenih institucija u Prištini, Vjosi Osmani, reagujući na njene izjave„da će se Vojska Srbije ukoliko pokuša da pređe granicu sa Kosovom suočiti sa vojskom SAD i drugih članica NATO-a“, da ne postoji nikakva granica sa Kosovom.

„Postoji samo administrativna linija sa našom južnom pokrajinom, što je ogromna razlika“, istakao je Stefanović u izjavi za Tanjug.

On je dodao i da ovim putem želi da joj se „zahvali na interesovanju za Vojsku Srbije“.

„Razumljivo je da je sve veće, jer Vojska Srbije jača iz dana u dan i nastaviće da jača.

Zato sam i siguran da će i predstavnici privremenih institucija u Prištini poštovati Rezoluciju SB UN 1244.

Takođe sam 100 odsto siguran da znaju i zašto ne smeju i ne mogu silom ući na sever Kosova i Metohije“, kazao je Stefanović, dodajući da je jasno i što su stalno nervozni.

Stefanović je povodom ocena Osmanijeve o međunarodnim vežbama u kojima učestvuje Vojska Srbije istakao da „Srbija želi članstvo u EU, što je naš strateški cilj, ali da je Srbija ujedno vojno neutralna zemlja“.

„I zato ima mogućnost i privilegiju da organizuje vežbe i sa SAD i Rusijom, ali i drugim zemljama, kad god je to u interesu naše zemlje”, rekao je Stefanović.

Osmanijeva je ranije danas izjavila da će se Vojska Srbije ukoliko pokuša da pređe „granicu“ sa Kosovom, suočiti sa vojnicima iz SAD i drugih članica NATO-a.

Ona je to rekla novinarima, odgovarajući na pitanje da li se plaši sukoba zbog naoružavanja Vojske Srbije, prenela je Gazeta ekspres.

Sputnik

Check Also

Medvedev uznemirio Kijev, u nadanju da Rusiji ponestaje municije

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov rekao je da Rusija navodno iscrpljuje …