Stefanović poručio Vjosi Osmani: Ne postoji nikakva granica između Srbije i Kosova i Metohije!

„Postoji samo administrativna linija sa našom južnom pokrajinom, što je ogromna razlika…“

Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je predsednici privremenih institucija u Prištini, Vjosi Osmani, reagujući na njene izjave„da će se Vojska Srbije ukoliko pokuša da pređe granicu sa Kosovom suočiti sa vojskom SAD i drugih članica NATO-a“, da ne postoji nikakva granica sa Kosovom.

„Postoji samo administrativna linija sa našom južnom pokrajinom, što je ogromna razlika“, istakao je Stefanović u izjavi za Tanjug.

On je dodao i da ovim putem želi da joj se „zahvali na interesovanju za Vojsku Srbije“.

„Razumljivo je da je sve veće, jer Vojska Srbije jača iz dana u dan i nastaviće da jača.

Zato sam i siguran da će i predstavnici privremenih institucija u Prištini poštovati Rezoluciju SB UN 1244.

Takođe sam 100 odsto siguran da znaju i zašto ne smeju i ne mogu silom ući na sever Kosova i Metohije“, kazao je Stefanović, dodajući da je jasno i što su stalno nervozni.

Stefanović je povodom ocena Osmanijeve o međunarodnim vežbama u kojima učestvuje Vojska Srbije istakao da „Srbija želi članstvo u EU, što je naš strateški cilj, ali da je Srbija ujedno vojno neutralna zemlja“.

„I zato ima mogućnost i privilegiju da organizuje vežbe i sa SAD i Rusijom, ali i drugim zemljama, kad god je to u interesu naše zemlje”, rekao je Stefanović.

Osmanijeva je ranije danas izjavila da će se Vojska Srbije ukoliko pokuša da pređe „granicu“ sa Kosovom, suočiti sa vojnicima iz SAD i drugih članica NATO-a.

Ona je to rekla novinarima, odgovarajući na pitanje da li se plaši sukoba zbog naoružavanja Vojske Srbije, prenela je Gazeta ekspres.

Sputnik

Check Also

Ukrajina izvela raketni udar raketama dugog dometa, na Sevastopolj! Ima mrtvih i ranjenih!

Dana 23. juna 2024. godine, otprilike u 12:15, po moskovskom vremenu, režim u Kijevu je …