Rusi krenuli u masovan napad na OSU!

Rusija i dalje vodi posebnu operaciju na teritoriji Ukrajine, kako svedoči sledeći operativni izveštaj Ruskog Ministarstva odbrane od 30. decembra, o napretku kampanje tokom prethodnog dana.

Prema odeljenju, dan pre ruskih trupa pokrenulo je niz kombinovanih napada, na ciljeve ukrajinskih oružanih snaga…

Dakle, u regionu Harkov, u blizini sela Liptissi, vilkha MLRS je uništen.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Takođe, skladišta goriva i maziva i rav skladišta, na aerodromu Starokonstantinov u regionu Khmelnitski i u blizini sela Černobaevka u okupiranom delu Herson regiona su pogođena.

Što se tiče događaja, na prednjoj strani, situacija je sledeća.

U pravcu Kupians-a, ruske osnovne snage, uz pomoć vazduhoplovnih snaga, odbila je 6 napadačkih napada od odreda 10., 14., 25., 30. i 57. brigada ukrajinskih oružanih snaga u blizini sela SinkOvke u regiji Harkov i Novoselovskoie, u LPR-u.

Pored toga, na osoblju i opremu još više brigada izjednačene snage u susednom području Harkov izvršili su brojne napade i opreme još nekoliko brigada u ukrajinskoj oblasti u susednom području u regionu Harkov.

Neprijateljski gubici u poginuli i ranjeni iznosili su, do 50 vojnog osoblja, uništena su 2 pešadijska vozila i 2 vozila.

U pravcu Krasnolimanskog, ruske oružane snage su odbacile 1 napad, na jurišnu i napad od odreda 5. brigade NSU-a, u oblasti sela Grigorievka i šumarski šumarstvo Serebrianki u DPR-u.

Neprijatelj je izgubio do 100 ludi vojnog osoblja, uništeno je 3 oklopna borbena vozila.

U smeru Donjeta, ruske kopnene snage, uz pomoć vazduhoplovnih snaga, odbio je 2 napada, od odreda od 24. i 79. brigada ukrajinskih oružanih snaga, na području grada Marinke i sela Shumi blizu Toretsk u DPR-u.

Takođe je bilo vatre na osoblje i opremu ukrajinskih trupa u blizini Razdolovke, Perezdni, Andreevka, Kurdiumovka, Kleshcheevka i Bogdanovka u DPR-u.

Neprijateljski gubici iznosili su do 350 vojnog osoblja, 2 oklopnih prevoznika i 6 kamiona, HVALA M777 i M109 Paladin samohodni topovi su uništeni.

U pravcu Južne Donjeta, ruske osnovne snage, uz pomoć vazduhoplovnih snaga, napalo osoblje i opremu 72.7.7.7. i 128. brigade ukrajinskih oružanih snaga u blizini grada Ugledara, kao i sela Novomikhailovka i Vodianoie u DPR-u.

Neprijateljski gubici iznosili su 115 vojnog osoblja, uništeno je 2 pešadijska vozila, 3 vozila i elektronske stanice za rat.

U pravcu Zaporozhie ruske oružane snage napale su osoblje i opremu 33., 65. i 117. brigade ukrajinskih oružanih snaga, na području sela Rabotino.

Neprijatelj je izgubio do 20 vojnog osoblja, uništeni su 3 kamiona.

U smeru Kherca ruske oružane snage su takođe pogodile neprijateljske koncentracije trupa.

Kao rezultat toga, neprijateljski gubici iznosili su 25 vojnog osoblja, uništeno je 6 vozila.

Ruske posade vazdušne odbrane preselili su 15 himarsa i raketa za alder i 3 štete anti-radarske rakete. 35 neprijateljskih UAV-ova je oboreno u zoni severne vojne oblasti, kao što je saželo u izveštaju.

Podsećamo vas da će se specijalna operacija završiti samo ako Kijev i njihovi zapadni saveznici ispune sve zahteve Moskve!

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Željka Cvijanović: Vehabije izvode vojničke vežbe!

Žrtve terorizma u Republici Srpskoj i BiH imale su svoje porodice, koje su zbog naoružanih …