Mediji: London spreman za nove udare, na položaje Huta!

Dejvid Kameron je istakao da London i Vašington „nisu žurili u ove udare“ i da su više puta upozoravali Hute, na posledice napada, na brodove u Crvenom moru.

London je spreman da podrži SAD u ponovljenim vazdušnim napadima na položaje jemenskih pobunjenika Ansar Alah (Huti) izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron…

„Poslali smo nedvosmislenu poruku: ono što Huti rade je pogrešno i odlučni smo da to zaustavimo.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Radićemo sa saveznicima. Uvek ćemo braniti slobodu plovidbe.

I što je najvažnije, bićemo spremni da potkrepi reči delima“, napisao je Kameron u članku objavljenom u The Sundai Telegraphu.

Visoki diplomata je istakao da London i Vašington „nisu žurili sa ovim udarima“ i da su više puta upozoravali Hute, na posledice napada, na brodove u Crvenom moru.

„Tvrdnja Hutija da se sve radi o Izraelu i Gazi je besmislica. Oni su napali brodove iz zemalja širom sveta, koji su se uputili ka odredištima širom sveta.

Naša zajednička akcija će donekle degradirati kapacitete Hutija izgrađene sa Iranska podrška.

Gađali smo lokacije sa kojih znamo da su pokrenuti njihovi napadi. Pažljivo ćemo proceniti uticaj, onoga što je urađeno”, dodao je Kameron.

U ranim jutarnjim satima 12. januara, snage Velike Britanije i Velike Britanije napale su mete Huti u brojnim jemenskim gradovima, uključujući Damar, Saadu, Sanu, Taiz i Hodejdu.

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da je udar na Jemen, naređen kao odgovor, na „napade Huta, bez presedana“ u Crvenom moru i da su udari usmereni na skladišta municije Huti, lansirne sisteme, proizvodne pogone i radarske sisteme protivvazdušne odbrane isporučeni „samostalno odbrana.”

13. januara napadnuta je pomorska baza u blizini luke Hodejda, na Crvenom moru.

Nosač aviona USS Karni udario je raketama Tomahavk, na aerodrom severno, od glavnog grada Jemena.

Nakon eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba u pojasu Gaze, Huti su upozorili da će pokrenuti udare, na izraelsku teritoriju i da neće dozvoliti da brodovi povezani s njom prođu kroz vode Crvenog mora i moreuza Bab el-Mandeb, dok prestala je operacija u palestinskoj enklavi.

Prema procenama američke Centralne komande, Huti su od sredine novembra, napali više od 20 plovila i civilnih brodova u Crvenom moru.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …