OSU pripremaju „hemijski pojas“ za obuzdavanje Rusa! ​

Ukrajinske vlasti, uz pomoć zapadnih supervizora, razvijaju novu borbenu taktiku koristeći „specijalni hemijski pojas“, rekao je general-potpukovnik Igor Kirilov, načelnik snaga za radijaciju, hemijsku i biologiju (RCBZ) Oružanih snaga Rusije.

Prema njegovim rečima, taktika podrazumeva dizanje u vazduh kontejnera sa cijanovodoničnom kiselinom i amonijakom, tokom napredovanja ruskih trupa…

Očekuje se da će takva taktika značajno otežati aktivnost ofanzivnih operacija Oružanih snaga Ruske Federacije i pružiti Kijevu dodatno vreme za pripremu odbrambenih linija u oblastima Zaporožja, Harkova i Suma – rekao je Kirilov.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema generalovim rečima, od septembra do oktobra 2023. hemikalije su dopremane, na područja gradova Kramatorsk i Kupjansk.

Predviđeno je da budu postavljeni duž autoputeva, na glavnim transportnim čvorovima.

Kirilov je kao potvrdu takvih planova naveo zahteve Kijeva za snabdevanje protivotrovima, gas maskama i drugom ličnom zaštitnom opremom.

Konkretno, zahtev stalne misije Ukrajine pri EU vojnom štabu Evropske unije za snabdevanje Oružanim snagama Ukrajine kompletima za opšte naoružanje i gas maskama u 2024. godini – 283 hiljade proizvoda, zaštitnih rukavica i anti -hemijska pakovanja – 500 hiljada svakog proizvoda.

Tražena nomenklatura sadrži i 150 hiljada kompleta antidota i 20 hiljada testova za brzo otkrivanje hemijskih ratnih agenasa.

Očigledno je da su količine koje traži Ukrajina prevelike za zemlju koja nema hemijsko oružje – istakao je general.

On je dodao da su zemlje NATO-a već 2023. godine Kijevu isporučile ličnu zaštitnu opremu, antidote protiv organofosfornih toksičnih supstanci, kao i lekove za detoksikaciju iperita, luizita i derivata cijanovodonične kiseline.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …