OSU izgubile 410 vojnika u blizini Donjecka za 24 sata — MO Rusije ​

Prema izveštaju, ruske snage su tokom proteklog dana napale dve brigade ukrajinske vojske u oblasti južnog Donjecka, uništivši otprilike 155 neprijateljskih vojnika i jedan tenk.

Ukupni gubici ukrajinske vojske kod Donjecka tokom proteklog dana premašili su 410 ljudi, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane…

Evo detalja ovog i drugih borbenih dejstava koja su se desila u protekla 24 sata, navodi se u izveštaju Ministarstva.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Donjecka oblast

Borbena grupa Jug nanela je štetu ukrajinskoj 92. jurišnoj brigadi, 79. desantno-jurišnoj brigadi i 46. aeromobilnoj brigadi u rejonima Novomihajlovke i Krasnogorovke u Donjeckoj Narodnoj Republici“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Gubici Ukrajine iznosili su preko 410 vojnika, 1 tenk, 3 borbena oklopna vozila, 5 drugih vozila, samohodna artiljerijska oruđa Krab, poljske proizvodnje i haubica Bogdana, haubica D-20 i samohodna haubica Gvozdika“, dodaje se…

Oružane snage Rusije oslobodile su naselje Pobeda u oblasti Donjecka i poboljšale položaje duž linije dejstva, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„U oblasti Donjecka, ruska borbena grupa Jug oslobodila je naselje Pobeda i poboljšala položaje, duž linije fronta“, saopštilo je Ministarstvo.

Južna Donjecka oblast

Ruske snage napale su dve brigade ukrajinske vojske u oblasti južnog Donjecka, uništivši oko 155 neprijateljskih vojnika i tenk, tokom proteklog dana u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo odbrane.

„U pravcu južnog Donjecka jedinice borbene grupe „Istok“ izvele su aktivna dejstva i vatrenom bojom nanele štetu 58. mehanizovanoj i 128. brigadi teritorijalne odbrane ukrajinske vojske u blizini naselja Novodonjecko i Staromajorskoje u Donjeckoj Narodnoj Republici“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Gubici ukrajinske vojske u pravcu južnog Donjecka u protekla 24 sata iznose 155 pripadnika, dva borbena oklopna vozila, borbeno vozilo raketnog sistema zemlja-vazduh Strela-10, tri motorna vozila, haubicu Msta-B, Tegljeni top M-46 i stanica za elektronsko ratovanje, precizira Ministarstvo.

Avdeievska Oblast

Oružane snage Rusije su u protekla 24 sata unapredile svoje prednje pozicije i odbile devet ukrajinskih napada i kontranapada u rejonu Avdejevke, saopštilo je Ministarstvo odbrane i dodalo da je neprijatelj izgubio do 145 vojnika.

„Na pravcu Avdejevke snage borbene grupe Centar zauzele su povoljnije položaje i nanele štetu ljudstvu i vozilima 53 mehanizovane, 3. jurišne, 107. i 116. brigade teritorijalne odbrane u blizini naselja Orlovka i Tonenkoje, DNR.

Odbijeno je devet napada i kontranapada u blizini naselja. Novgorodskoje, Lenjinskoe, Berdiči, Lastočkino i Pervomajskoe, DNR“, saopštilo je Ministarstvo.

Neprijatelj je izgubio „do 145 vojnika, 5 oklopnih vozila BMP, dva oklopna transportera M113 američke proizvodnje, 26 automobilskih vozila i artiljerijski sistem američke proizvodnje M777“, navodi se u izveštaju.

Kupjanska Oblast

Ukrajinske oružane snage izgubile su do 30 vojnika u oblasti Kupjanska u protekla 24 sata, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„U oblasti Kupjanska, ruska borbena grupa Zapad nanela je vatreni poraz ljudstvu i tehnici 10. ukrajinske brdske jurišne brigade, 14. mehanizovane brigade, kod Petropavlovke u Harkovskoj oblasti.

Osim toga, odbijena su tri napada 57. ukrajinske motorizovane brigade, kod Sinkovke u Harkovskoj oblasti.

Neprijatelj je izgubio do 30 vojnika, dva oklopna transportera i tri vozila“, saopštilo je Ministarstvo i dodalo da su ruske snage uništile i neprijateljski artiljerijski sistem M777, haubicu M198 američke proizvodnje, zumbul- S top i haubica Gvozdika.

Hersonska oblast

Ukrajinske oružane snage izgubile su do 50 vojnika, kao i dva tenka i samohodnu artiljerijsku top M109 Paladin u protekla 24 sata, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„U Hersonskoj oblasti, jedinice borbene grupe Dnjepar, koordinisano su gađale ljudstvo i vojnu opremu 28. mehanizovane brigade, 35. brigade marinaca i 121. brigade teritorijalne odbrane u blizini naselja Ščerbaki u Zaporoškoj oblasti, kao kao i Ivanovka i Mihajlovka u Hersonskoj oblasti“, saopštilo je Ministarstvo.

Pored toga, odbijena su tri neprijateljska napada u blizini naselja Rabotino u Zaporoškoj oblasti, dodaje se. Gubici Ukrajine iznosili su do 50 vojnika, dva tenka, dva borbena oklopna vozila i sedam vozila.

U protivbaterijskim aktivnostima pogođeni su samohodni top M109 Paladin, haubica Msta-B i motorizovani artiljerijski sistem Gvozdika, saopštilo je Ministarstvo.

Broj uništene opreme

Ruska vojska je u protekla 24 časa pogodila lanser i transportno-utovarno vozilo zenitno-raketnog sistema „Patriot“, saopštilo je Ministarstvo.

„Taktičke letelice, bespilotne letelice, raketne jedinice i artiljerija pogodili su lanser i transportno-utovarno vozilo protivvazdušnog raketnog sistema Patriot američke proizvodnje, kao i ljudstvo i materijal ukrajinske vojske u 114 oblasti“, navodi se u saopštenju. čita.

Ruske snage PVO oborile su proteklog dana u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini raketu zemlja-vazduh S-200 preuređenu za gađanje kopnenih ciljeva i 95 ukrajinskih bespilotnih letelica, saopštilo je Ministarstvo.

„U poslednja 24 sata, PVO oborile su raketu zemlja-vazduh S-200 preuređenu za gađanje kopnenih ciljeva, osam raketa višecevnog raketnog sistema HIMARS i vazdušno vođenu bombu JDAM“, saopštilo je Ministarstvo…

Osim toga, uništili su 95 bespilotnih letelica u oblastima u blizini naselja Červonopopovka, Golikovo u Luganskoj Narodnoj Republici, Staromlinovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, Verbovoje, Novofjodorovka, Tokmak u Zaporoškoj oblasti i Nova Majačka u Hersonskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo. navedeno.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta je Fon der Lajen radila na istočnoj granici Finske

Ursula fon der Lajen posetila je istočnu granicu Finske, pregledala ogradu i obećala da će …