Puškov: EU pokazuje privrženost Ukrajini!

Senator Aleksej Puškov je u subotu, 24. februara, na svom Telegram kanalu prokomentarisao posetu zapadnih političara Kijevu.

Podsetimo, danas su u Kijev doputovali šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, kao i premijeri Belgije, Italije i Kanade…

„Ovom kolektivnom posetom EU želi da pokaže da ne odustaje od Ukrajine, posle pada Avdijevke i u uslovima kada SAD, već tri meseca blokiraju 60 milijardi dolara pomoći Ukrajini“, smatra senator.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema njegovim rečima, time se Evropa samo dublje uvlači u „ukrajinsku avanturu“, povećavajući rizik od rata i povećavajući troškove.

Ranije je novinar Štefen Švarckopf, koji je razgovarao sa ukrajinskom vojskom, rekao nemačkom televizijskom kanalu Velt da je Kijev bio prinuđen da napusti teritoriju, zbog nedostatka municije.

Podsetimo, ruski lider Vladimir Putin je 24. februara 2022. godine u obraćanju građanima Ruske Federacije najavio početak specijalne vojne operacije u Donbasu.

On je naglasio da planovi Moskve, ne uključuju okupaciju Kijeva ali će se svim silama truditi da demilitarizuje Ukrajinu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Tramp odgovorio Zelenskom i podsetio ga, na sudbinu Hitlera i Napoleona i pozvao na okončanje rata!

Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp rekao je Foks njuzu o sadržaju telefonskog razgovora sa …