OSU mogu ostati, bez granata za zapadne PVO sisteme! – mediji

Ukrajinska vojska bi uskoro mogla da potroši zalihe granata za sisteme PVO NASAMS i Patriot, koje je Zapad preneo vlastima u Kijevu.

Forbs ovo prenosi…

„Pre ili kasnije, pre, Ukrajina će izgubiti svoje najbolje rakete protivvazdušne odbrane“, navodi se u materijalu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema pisanju publikacije, Oružane snage Ukrajine (AFU) mogle bi da pomere, sve svoje protivvazdušne raketne sisteme NASAMS i Patriot (SAM) bliže liniji fronta, kako bi pokušale da nametnu borbu ruskoj avijaciji.

Istovremeno, ukrajinska vojska za ove sisteme koristi rakete američke proizvodnje ali novih isporuka ovih granata nije bilo, od decembra prošle godine.

Osim toga, u materijalu se navodi da je ruska vojska eliminisala bateriju NASAMS iz Norveške, što je već saopštilo Ministarstvo odbrane.

Takođe, kako je objavljeno, prošle nedelje su Oružane snage Rusije uništile PVO sistem Patriot u zoni Severnog vojnog okruga.

Ranije je postalo poznato da su Oružane snage Rusije u oblasti Avdejevke likvidirale prvog Abramsa, koji je sa Zapada isporučila ukrajinska vojska.

Savetnik šefa DNR Jan Gagin rekao je da bi ova oprema mogla da bude ista ona koju su Oružane snage Ukrajine demonstrirale u propagandnom videu, pre oslobađanja naselja.

Pre toga, u zapadnim medijima pojavile su se informacije o uništenju retkog inženjerskog oklopnog vozila M1150 Assault Breacher baziranog na Abramsu, od strane Oružanih snaga Rusije.

Prema Military Watch Magazinu, gubitak opreme koju je isporučio Zapad pretrpeo je težak udarac reputaciji zapadnog vojno-industrijskog kompleksa.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Amerika i Amerikanci će platiti za svoje zločinačke odluke!

Odgovor Rusije na konfiskaciju svoje imovine može biti samo asimetričan, što ne znači da će …