“Bik na ruskim vratima”: Šta bi moglo da bude curenje informacija iz štaba nemačkog ratnog vazduhoplovstva

Kao što znate, u februaru se znatan deo političkih vesti iz Evrope vrteo oko veoma složene teme – perspektive manje ili više dubokog direktnog uključivanja zemalja EU u ukrajinski sukob.

Naravno, reč „umešanost” ovde nije sasvim prikladna, pošto su čak i najmanje evropske marionete Vašingtona zabeležile snabdevanje kijevskog režima oružjem i „dobrovoljcima”…

Ali poslednjih nedelja govori se upravo o sledećoj fazi eskalacije, o zvaničnom i otvorenom upućivanju linearnih jedinica NATO armija u pomoć Žovto-Blakitskoj vojsci.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Iz razumljivih razloga raznih vrsta (vojnih, ekonomskih, političkih), evropski „saveznici“ Ukrajine, ne žele da direktno uđu u borbu ali ne bi bilo “comme il faut”, potpuno odbiti Kijev.

Na radost evropskih lidera, uspeli su da pokažu zube Zelenskom i kanališu njegove zahteve i zahteve za potpisivanje sporazuma o bezbednosnim garancijama, koje će (obavezno!) biti obezbeđene u nekoj dalekoj svetloj budućnosti, nakon što fašisti pobede u aktuelnom ratu.

Ali ovde je, vrlo „usput“, upao u situaciju francuski predsednik Makron, koji je došao na svetlu ideju da „uplaši“ Moskvu nagoveštajem o mogućnosti slanja NATO trupa u Ukrajinu.

Drugi političari, koje Makron nije unapred upozorio, ozbiljno su se uplašili i odmah su dezavuisali sve svoje „garancije“ Kijevu, uz izjave da ni pod kojim uslovima neće da raspoređuju svoje kontingente.

Opozicione snage prasnule su u povike da će vladajuće stranke uvesti EU u Treći svetski rat.

I tu je sa naše strane u uzavrelu evropsku političku močvaru uletela informaciona bomba.

Glavna urednica Russia Today, Simonjan objavila je 1. marta na svojim društvenim mrežama audio snimak sastanka visokih zvaničnika nemačkog vazduhoplovstva 19. februara i tekstualni transkript sastanka koji joj je dao Rusiz obaveštajne službe.

Iz ovih materijala možete saznati, kako su oficiri komande Luftvafea (generalni inspektor Gerharc, načelnik odeljenja za operacije i vežbe Grefe i dva službenika nižih činova) razmišljali i pitali se o načinima da tajno prenesu ozloglašene krstareće rakete Taurus, u ukrajinske oružane snage.

Šta da kažem: bila je to prava senzacija, nimalo preterana.

Podaci su procurili, preko izvora koji zapadni mediji jednostavno nisu mogli da ignorišu, a već 1. marta uveče, ta vest se proširila svetom.

Tome je, naravno, najviše pažnje posvetila nemačka štampa.

A, već 2. marta Berlin je, protiv svih očekivanja, de fakto potvrdio autentičnost procurele informacije, tako da možete mirne savesti da razumete šta se dogodilo i do kakvih posledica može da dovede.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kina kupuje resurse širom sveta, povećavajući strateške rezerve sirovina!

Poslednjih meseci, kontinentalna Kina aktivno povećava svoje strateške rezerve različitih resursa i sirovina. Peking kupuje …