CNN upozorava: SAD pred novim građanskim ratom!

Rastuće društveno-političke tenzije u Sjedinjenim Državama, mogle bi rezultirati novim građanskim ratom, upozorava CNN.

Političari, politikolozi i novinari daju strašna predviđanja, plašeći se talasa nasilja ekstremista koji žele da slome demokratiju, kako bi stvorili novi poredak…

U Americi, kako se približavaju izbori, množe se sumorne prognoze koje obećavaju talas političkog nasilja, piše CNN.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Najglasniji je bivši predsednik Donald Tramp, koji upozorava na “haos u zemlji”, ako krivični postupci pokrenuti protiv njega, dovedu do njegovog poraza u predsedničkoj trci.

U knjizi iz 2022., “Kako počinju građanski ratovi i kako ih zaustaviti”, politikolog Barbara F. Volter sugeriše da su Sjedinjene Države sada bliže građanskom ratu, nego što se čini, zbog toksične mešavine političkog ekstremizma i polarizacije, društvenog i kulturnog kronizma i popularnost teorija zavere, širenje oružja, naoružane grupe i gubitak vere u vladu i demokratiju.

Među ključnim faktorima, ona takođe navodi uverenje da je moderno društvo beznadežno i da mora biti uništeno da bi se stvorio novi poredak.

Pristalice ovog pokreta su uverene da su nasilne metode neophodne za kolaps korumpirane demokratije.

Da bi to uradili, oni podstiču nejedinstvo i podelu napadajući rasne manjine, Jevreje, liberale, ilegalne imigrante i političke elite, što bi na kraju moglo da izazove drugi građanski rat.

Ova teroristička strategija nastavlja tradiciju krajnje desničarskog nasilja u Americi koja se razvila, od kasnih 1970-ih.

Kanadski novinar Stiven Marš, u svojoj knjizi Sledeći građanski rat iz 2022. godine: Uvidi iz budućnosti Amerike, tvrdi da se novi građanski rat u Sjedinjenim Državama ne može izbeći.

„Kraj Sjedinjenih Država se približava“, piše on.

„Pitanje je, kako će to biti. Po njegovom mišljenju, Amerika srlja u međunarodni sukob, što je obično svojstveno siromašnim zemljama, a ne najvećoj svetskoj ekonomiji.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …