Ruski lovac MiG-31 presreo američke bombardere iznad Barencovog mora!

Ruski borbeni avion MiG-31 presreo je par američkih strateških bombardera koji su se približavali ruskoj državnoj granici preko Barencovog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Dan 24. marta 2024. godine ruske snage kontrole vazdušnog prostora uočile su vazdušnu metu, iznad Barencovog mora koja se približava državnoj granici Ruske Federacije.

„Lovac MiG-31 iz sastava snaga za brzo reagovanje PVO raspoređen je da identifikuje vazdušni cilj i spreči njegovo narušavanje državne granice Rusije“, saopštilo je ministarstvo.

„Posada lovaca identifikovala je vazdušne mete kao par strateških bombardera B-1B američkog vazduhoplovstva“, navodi se u saopštenju.

„Kako mu se ruski lovac približavao, američki bombarderi su se okrenuli, od državne granice Ruske Federacije“, navodi se i dodaje da se ruski avion bezbedno vratio u matičnu vazdušnu bazu, sprečavajući narušavanje državne granice Rusije.

Ruski borbeni avion striktno je poštovao međunarodna pravila za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda, poštujući mere bezbednosti, dodaje ministarstvo.

Borba.Info

Check Also

Ukrajinski general Sirski: Izgubili smo!

Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska se “povukla na nove položaje, …