Opasna Vučićeva mašinerija usmerena na vladiku Grigorija – Sve liči kao pred likvidaciju Olivera Ivanovića

Vladimir Beba Popović priznao je tokom sudskog postupka sa NVO aktivistkinjom iz Crne Gore Vanjom Ćalović da je istina da je na više adresa distribuirao snimak, u kojem navodno polno opšte ženska osoba i pas, aludirajući da je na snimku Ćalovićeva.

Negirao je da je montirao snimak. U to vreme Popović je savetovao Mila Đukanovića.

Nakon što je u “Utisku nedelje” svojevremeno priznao da voli da šeruje snimke u kojima opšte žene i životinje, ali i da ima novog poslodavca u Vladi Srbije, Popović je u stvari poslao poruku svima u Srbiji kako svi mogu da završe u krevetu sa psom ili nekom drugom životinjom, samo ako se zamere njegovom gazdi. Ili kako mogu da završe poniženi u situaciji u kojoj se ne zna da li je gore ćutati ili demantovati besmislice.

Kažu da se Beba Popović godinama održava iza vladajućih kulisa samo zato jer on lično nije morao da izgovara gadosti koje je sam smišljao. Poslednja u nizu, a koja je izazvala javnu pažnju, jeste izjava Gorana Vesića koji, ničim izazvan, za inspiratora narodnih protesta u Srbiji proziva episkopa nemačkog Grigorija Durića.

»TEŽAK ŠOK ZA SRBIJU: Evo šta je Vučić tražio od Merkelove i Makrona u zamenu za Kosovo – VIDEO

Vesić se tu, po nalogu svojih gazda ne zaustavlja, on nemačkog vladiku potom proglašava ubicom, a kasnije i narkomanom. Jasno je svima da Vesić bez odobrenja Aleksandra Vučića, ne bi smeo da izgovori ni daleko manju ludost od ove. On je prosto dobio zadatak da doslovno ne bira reči u obračunu sa vladikom Grigorijem i Vesić će sve učiniti da izvrši zadatak.

Plan Aleksandra Vučića je da pošto-poto, na vreme, uruši autoritet koji vladika Grigorije uživa u Srbiji, može se slobodno reći među svim narodima, i za svaki slučaj uguši mogućnost njegovog kandidovanja na predsedničkim izborima u Srbiji.

Izborom Vesića za osobu koja treba da se obračunava sa vladikom Grigorijem, Vučić pokušava da poruči građanima da je Grigorije “Vesićeva liga” i da te razmirice treba tamo negde u ćošku da rasprave njih dvojica.

Upravo taj Vučićev manevar otkriva njegov strah od vladike Grigorija, čiji ugled mu je i te kako poznat, kako u narodu Srbije, tako i kod onih od kojih Vučić jedino i strepi.

»Srpski beli mag predviđa: Stradaće mnoge javne ličnosti u Srbiji

Poslednjih godina Vučić je preko svoje tabloidne mašinerije činio sve da u javnosti ocrni vladiku Grigorija, i time eliminiše jedan od kritičkih glasova ne samo u SPC, već u celokupnoj srpskoj javnosti.

Međutim, mnogi su u Vesićevim rečima videli daleko opasnije namere vlasti od puke diskreditacije, jer je nakon slične hajke pre dve godine mučki ubijen Oliver Ivanović.

Zanimljivo je da hajka s Andrićevog venca stiže gotovo sinhronizovano sa hajkom koju na vladiku Grigorija vode unutar SPC. Saopštenjem, koje je bilo reakcija na Grigorijevu izjavu, autori su otvorili dušu i poručili Grigoriju šta misle o njemu, ali i građanima Srbije, da SPC svoj narod deli na prvu i drugu Srbiju.

»Dragan Petrović otkriva ko stoji iza protesta u Srbiji – ZAPANJUJUĆI VIDEO

Pri tom je ova druga za Crkvu neprihvatljiva. Naši izvori iz Srpske patrijaršije kažu da patrijarh Irinej ne da nije pisao pomenuto saopštenje, nego je za njega saznao kad je već “pukla bruka”. Isti izvori kažu da je saopštenje napisano po nalogu Irineja Bulovića, Vučićevog insajdera u vrhu SPC.

Vladika Grigorije je u pomenutom saopštenju, koje se ne razlikuje od saopštenja SNS, optužen i da je antisrbin, kao i da je protiv gradnje Hrama Svetog Save. Ako se na te optužbe dodaju i Vesićeve da je inspirator “rušenja države”, narkoman i ubica, episkop nemački je sasvim legitimna meta za odstrel.

U zemlji u kojoj poslednjih dana građani Srbije na ulicama teško razlikuju policajce od navijača i kriminalaca, sve što je izgovorio Goran Vesić, potpomognut strelcima u SPC, nije ništa drugo do pretnja likvidacijom.

Zato se više ne radi o pokušaju diskreditacije episkopa Grigorija. Na sceni su svi elementi pripreme njegove likvidacije!

(Direktno.rs)

Check Also

Zašto američki novac neće zaustaviti rusku vojsku

O odobravanju vojne pomoći Ukrajini, od strane Kongresa – kolumnista paragrafa Jurij Šumilo. Pa, ja …