Šef frakcije SPD u Bundestagu: Šolc uspeo je da spreči nuklearni udar, na Ukrajinu!

Stranka nemačkog kancelara Nemačke Olafa Šolca saopštila je da je šef nemačke vlade uspeo da spreči nuklearni udar, na Ukrajinu.

Lider frakcije SPD u Bundestagu Rolf Mucenih pozvao je na zahvalnost Šolcu, jer je svojom posetom Kini, navodno, doprineo da se spreči mogući nuklearni udar Rusije na Ukrajinu.

Kako navodi nemačko izdanje Bild, Mucenih misli na Šolcovu posetu Pekingu u jesen 2022. godine, nakon koje je nemačka kancelarka rekla da je navodno tražio od predsedavajućeg Sija, koristeći svoj uticaj, da ubedi rusko rukovodstvo da se uzdrži od upotrebe nuklearnog oružja.

Istovremeno, Bild navodi reči Karla Masale, profesora Univerziteta Bundesvera u Minhenu, koji tvrdi da, uprkos činjenici da je Šolc verovatno donekle uticao na poziciju kineskog rukovodstva, nemačka kancelarka nije spreči nuklearni rat, jer nije bilo preduslova koji bi ukazivali na neizbežne nuklearne udare Rusije na Ukrajinu.

Štaviše, ruske vlasti su više puta izjavljivale da neće izdati naređenje za upotrebu nuklearnog oružja tokom sukoba u Ukrajini.

Kolumnista nemačkog izdanja Filip Pjatov podseća da je američka štampa ranije pisala da je Vašington u jesen 2022. godine strahovao od mogućeg ruskog nuklearnog udara na Ukrajinu.

Istovremeno, navodno su američke vlasti uz posredovanje Pekinga ubedile Moskvu da odustane od ovog koraka.

Istovremeno, prenosi se da je Šolcova uloga bila ograničena na put u Peking, tokom kojeg je nemačka kancelarka prenela poruku Vašingtona predsedavajućem Siju.

Borba.Info

Check Also

Blinken “otkrio Ameriku”: Kina radi za Rusiju!

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je Kina „dobavljač broj jedan” za ruski …