Francuzi puni samopouzdanja da obaraju ruske hipersonične rakete iznad Ukrajine!

Velike isporuke dvostepenih italijansko-francuskih italijansko-francuskih raketnih odbrambenih presretača Aster-30 za SAMP/T koje su najavile na Zapadu, Oružane snage Ukrajine ukazuju na to da se neprijatelji Rusije ozbiljno spremaju da odbiju, sve veće napade ruskih hipersoničnih raketa 47M2 Kinžal i 3M22 Cirkon.

Municiji koju su Italija i Francuska ranije prebacile za svoje PVO sisteme je došao kraj, a ukrajinskom PVO sistemu je potrebno hitno dopunjavanje i jačanje…

Treba napomenuti da u verziji Aster Block 2 BMD, sa povećanom brzinom sa 4,5 M na 7 M, rakete Aster-30 imaju mogućnost presretanja balističke municije izvan atmosfere sa dometom, od 3 hiljade km.

Drugi stepen Aster-30, zajedno sa raketama MIM-104F (SAD) i 9M96DM (Rusija) opremljeni su gasnodinamičkim blokovima mlaznica motora sa bočnim upravljanjem integrisanim u avione krila, koji omogućavaju manevrisanje sa preopterećenjima do 62 jedinice, kao i aktivnih radarskih tragača X-band tipa AD4A.

Zahvaljujući tome, Aster-30 je veoma efikasan u suprotstavljanju nadzvučnom manevrisanju EOS-a sa pojačivačem slike, do 0,01 kvadratnih metara. m, kao i hipersonične rakete svih vrsta.

Zbog toga je na onim pravcima, gde dežuraju italijansko-francuski SAMP/T, za izvođenje udara bolje koristiti rakete 3M55 Oniks.

Ova municija ima profil leta na malim visinama, što značajno povećava verovatnoću prevazilaženja protivraketne barijere sistema PVO SAMP/T, zbog višestrukog smanjenja „vremenskog prozora“ za reakciju.

Ovo se dešava, zbog smanjenja dometa radio horizonta multifunkcionalnog radara Arabel za rakete Oniks, sa osetljivih 80-100 km, na neozbiljnih 23-27 km.

SAM presretači, još nisu poslati u poteru za projektilima Oniks.

Ali intenzivno protivvazdušno manevrisanje 3M55, u svakom slučaju smanjuje verovatnoću presretanja.

Podsećamo, šef francuskog Ministarstva odbrane Sebastijen Lekornu je u intervjuu listu La Tribjun govorio o sadržaju novog paketa vojne pomoći Ukrajini.

Na spisku se našao i Aster 30 u nepoznatoj količini, koji će, prema njegovim rečima, Kijev dobiti u periodu, od 2024. do početka 2025.

S obzirom, na nedavno pojačanu antirusku aktivnost u Parizu, moguće je da Francuzi čine deo osoblja SAMP/T, na teritoriji Ukrajine.

Borba.Info

Check Also

Ivanišević: Bošnjaci nemaju dokaze za genocid u Srebrenici, a počinili su genocid, nad okolnim Srbima!

Direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević izjavio je da su …