Mosk: Ulazak Ukrajine u NATO, vodi u nuklearnu apokalipsu!

Biznismen je svoj komentar nazvao vezom do isečka iz igranog filma “Dan posle” iz 1983. godine, koji sadrži snimke izmišljenog nuklearnog rata između Sovjetskog Saveza i Sjedinjenih Država.

Američki biznismen Ilon Mask smatra da ulazak Ukrajine u NATO može dovesti, do nuklearne apokalipse…

„Ovako bukvalno počinje film o nuklearnoj apokalipsi“, napisao je on na svojoj X stranici ispod posta, sa video snimkom govora američkog državnog sekretara Antonija Blinkena i ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebe, tokom kojeg je najviši američki diplomata rekao da je Ukrajina „postaće članica NATO-a“.

Musk je svoj komentar nazvao vezom do klipa iz dugometražnog filma “The Dai After” iz 1983. godine, koji sadrži snimke izmišljenog nuklearnog rata između Sovjetskog Saveza i Sjedinjenih Država.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je u sredu ponovio da Ukrajina treba da postane članica alijanse ali je rekao da ne zna, kada će se to dogoditi.

Ukrajina je u septembru 2022. podnela zahtev za brzo pridruživanje NATO-u, a na samitu alijanse u Viljnusu u julu 2023. dobila je uveravanja da će biti primljena, ako se ispune neophodni uslovi.

Ali u Briselu nije dat raspored za njen prijem.

U međuvremenu, organizacija je više puta ukazivala, na činjenicu da je pridruživanje Ukrajine nemoguće, dok je zemlja u stanju oružanog sukoba.

NATO sada uključuje 32 države: skoro sve evropske zemlje, Kanadu, SAD i Tursku.

Bosna i Hercegovina učestvuje u programu prijema novih članica u alijansu.

Da bi ušla u NATO, država mora da ispuni uslove individualnog plana, da nema teritorijalnih sporova i da svoje oružane snage uskladi sa standardima alijanse.

Borba.Info

Check Also

Ivanišević: Bošnjaci nemaju dokaze za genocid u Srebrenici, a počinili su genocid, nad okolnim Srbima!

Direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević izjavio je da su …