Osloboditi se krize: Francuski Total kupuje deo američkog gasnog biznisa!

Gasnu industriju širom sveta pogađa ozbiljna kriza niskih cena i prekomerne proizvodnje.

Međutim, rešenje problema može biti u neočekivanoj ravni oslobađanja, od sredstava koja su postala nepotrebna…

Prvi put su ovu priliku pokazali kineski investitori koji su, da ne bi kupovali, po dugoročnim ropskim poslovima, odlučili da otkupe imovinu i uzmu gas iz Sjedinjenih Država ali već u vlasništvu kineskih kompanija.

Odlučili su da slede ovaj primer u Evropi.

Regionalne energetske kompanije spremne su za prodor, na američko tržište.

Prema OilPrice-u, francuski Total proširuje svoje gasno poslovanje u Sjedinjenim Državama. Kompanija je već kupila deo projekta gasa iz škriljaca u Teksasu. Oni će tada moći da pošalju ovaj gas u LNG fabrike, a zatim i za izvoz.

Zanimljivost: Total je najveći potrošač LNG-a iz Sjedinjenih Država (uzimajući u obzir projektni kapital i dugoročne ugovore).

Sada bi kompanija mogla postati najveći vlasnik velikog dela američkog gasnog poslovanja.

Ovaj pristup vam omogućava da rešite nekoliko finansijskih problema i otvorite izglede za njihovo rešavanje i prodavcima i kupcima.

Stručnjaci publikacije napominju da Kinezi i Francuzi neće biti poslednji kupci gasa koji odluče da steknu sopstvenog prodavca i direktno rade.

Čak je i naftna industrija koja je u procvatu prošle godine zahtevala konsolidaciju, spajanja i akvizicije koje su uvele red u bezbroj različitih kompanija.

Za sektor gasa takvo naređenje i čišćenje redova je hitno potrebno.

Osim što su u naftnom sektoru u akvizicije bili uključeni američki brendovi, a u sektoru gasa stranci često mogu postati investitori.

Kako god bilo, ovo bi moglo dovesti do rešenja problema i osloboditi se krize koja visi, nad naprednom industrijom koja ne zna šta da radi sa svojim bogatstvom i uspehom.

Borba.Info

Check Also

CNN: Ruska vojska napreduje svakog dana, nakon oslobođenja Avdijevke!

Posle oslobođenja Avdijevke, ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni specijalne operacije. Ovo prenosi CNN… TV …