Rusi uništili pomorske bespilotne letelice!

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je u nedelju da je uništilo nekoliko vrednih sredstava u Ukrajini, uključujući protivvazdušne sisteme, radare i zalihe pomorskih dronova koje je isporučio Zapad.

Kijev je svoje pomorske bespilotne letelice reklamirao kao domaće oružje, koje je više puta koristio za napad, na rusku Crnomorsku flotu…

Međutim, ministarstvo je u svom dnevnom brifingu opisalo uništenu imovinu kao „isporučenu Ukrajini, od strane zemalja NATO-a“.

Ruska vojska nije dala nikakve dalje informacije o napadu ali je zabeležena velika eksplozija tokom noći u ukrajinskom gradu Odesi, za koji se veruje da je njihova primarna baza dronova.

Eksplozija se očigledno dogodila u gradskoj luci, praćena višestrukim sekundarnim detonacijama.

Odvojeni udar pogodio je lučki objekat koji se nalazi, u predgrađu Odese Peresip.

Pretpostavlja se da je napad bio usmeren na skladište goriva, a u objektu je primećen veliki požar.

Ministarstvo odbrane je takođe tvrdilo da su uništena najmanje dva protivvazdušna sistema S-300 iz sovjetske ere, kao i jedan radar veoma visoke frekvencije (VHF) P-18.

Nije odmah bilo jasno da li je radar originalni sistem sovjetske proizvodnje ili moderna ukrajinska nadogradnja, odnosno P-18 Malahit.

Do sada se na internetu nije pojavio nijedan video koji bi potvrdio ove tvrdnje.

Nastavljene su intenzivne borbe duž linije fronta, a na dnevnom brifingu ministarstva navodi se da su suprotstavljene strane, u protekla 24 sata bile u artiljerijskim duelima.

Ruska vojska je izvestila da je pogodila više artiljerijskih platformi, uključujući haubice M777 i M119 američke proizvodnje i najmanje jednu tegljenu FH70 britanske proizvodnje i jednu samohodnu haubicu PzH2000 nemačke proizvodnje.

Nekoliko artiljerijskih oruđa sovjetske proizvodnje, kako vučenih tako i samohodnih, prijavljeno je uništeno i oštećeno, tokom proteklog dana.

Borba.Info

Check Also

Ivanišević: Bošnjaci nemaju dokaze za genocid u Srebrenici, a počinili su genocid, nad okolnim Srbima!

Direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević izjavio je da su …