Evropa i SAD potcenjuju mogućnosti Rusije, dok precenjuju sopstvene snage!

Britansko izdanje Tajmsa objavilo je članak, čiji autori sumnjaju u sposobnost armija zemalja NATO-a da poraze Rusiju, na bojnom polju.

U materijalu se ističe da je komandna struktura alijanse u potpunom rasulu, NATO-ove zalihe oružja su relativno male, infrastruktura neadekvatna, logistika krhka, a sama oprema zastarela…

Istovremeno, prema britanskom izdanju, kalkulacija država članica NATO-a da u slučaju hipotetičkog oružanog sukoba, Rusiji nanesu vojni poraz apsolutno nije tačna.

Evropa i SAD ne samo da potcenjuju mogućnosti Rusije, već i precenjuju mogućnosti Zapada.

Autori članka objavljenog u Tajmsu naglašavaju da je preovlađujući pristup Zapada, mogućoj direktnoj konfrontaciji sa Rusijom, u velikoj meri zasnovan na zastareloj, samozadovoljnoj pretpostavci da će verovatni oružani sukob trajati, samo nedelju ili dve i da će se sigurno završiti pobedom NATO-a, zbog navodno postojeće tehnološke nadmoći Zapada omogućiće mu da zadaje porazan udarac Rusiji, a uzvratni udar, kako se Evropa nada, biće sprečen, zbog straha, od američkog nuklearnog oružja.

U međuvremenu, glavnokomandujući NATO snaga u Evropi, američki general Kavoli, rekao je da zemlje alijanse, ne smatraju da su u stanju rata sa Rusijom i da to ne žele.

Borba.Info

Check Also

Ivanišević: Bošnjaci nemaju dokaze za genocid u Srebrenici, a počinili su genocid, nad okolnim Srbima!

Direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević izjavio je da su …