Novi devastirajući udari ruske vojske

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su tokom noći pogodile osamnaest ukrajinskih vojnih objekata, uključujući dva komandna mesta kod Harkova, pet područja koncentracije ljudstva i tehnike i tri skladišta municije u blizini Odese.

O tome je na brifingu govorio portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

„Velika gomila naoružanja i vojne opreme dobijene iz Sjedinjenih Država i evropskih zemalja uništena je u oblasti železničke stanice Bogoduhov, u Harkovskoj oblasti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kao rezultat udara, uništeno je do 280 nacionalista, Onesposobljeno je 48 jedinica naoružanja i vojne opreme“, naveo je general.

Zauzvrat, trupe i artiljerija su pogodili 44 komandna mesta i 196 uporišta.

Pored toga, prema rečima Konašenkova, iznad Izjuma su oborene tri ukrajinske rakete Točka-U, kao i 13 dronova i devet MLRS granata Smerč.

Rusija je 24. februara pokrenula vojnu operaciju u Ukrajini.

Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi, koji su osam godina bili podvrgnuti genocidu od strane kijevskog režima“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Oružane snage su izvršile glavne zadatke prve etape specijalne operacije – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru, zvao se oslobođenje Donbasa.

U DNR, Volnovaha i Mariupolj, najveći gradovi na obali Azovskog mora, ponovo su zarobljeni, od ukrajinske vojske.

U LNR, prema podacima Ministarstva odbrane, od 25. marta, 93% bivše Luganske oblasti Ukrajine, u čijim granicama je proglašena republika 2014.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …