SAD nazvale Rusiju „najvećom vojnom pretnjom“!

Rusija je najveća vojna pretnja Sjedinjenim Državama.

Ovo je izjavio šef Severne komande Oružanih snaga SAD general Gregori Gijo u govoru, pred Komitetom za oružane snage Senata…

Prema njegovim rečima, Rusija je tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini stekla veliko iskustvo u upotrebi, svog najsavremenijeg nenuklearnog naoružanja.

Rusija je dobila priliku da usavrši taktiku i metode vođenja borbenih dejstava.

Ovo iskustvo Moskva može da iskoristi u direktnom sukobu sa SAD ili zemljama NATO-a – rekao je Gregori Gijo, na saslušanju u Kongresu SAD.

On je dodao da Kina, sada takođe povećava svoj strateški potencijal ali Rusija je ta, koja ostaje najveća vojna pretnja Vašingtonu.

Ruska Federacija ima najveći arsenal strateškog i nestrateškog nuklearnog oružja na svetu i zadržava sposobnost da preti Sjedinjenim Državama preciznim navođenim konvencionalnim oružjem – naglasio je načelnik Severne komande Oružanih snaga SAD.

On je skrenuo pažnju na činjenicu da teški bombarderi Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije redovno lete, uključujući i zonu identifikacije protivvazdušne odbrane Sjedinjenih Država i Kanade.

Pored toga, Gregori Gijo je podsetio da su brodovi i podmornice ruske mornarice primetno povećali broj svojih misija, na daljinu.

Govoreći, nakon Gregorija Gijoa, zamenik pomoćnika sekretara za odbranu Džon Hil podsetio je na prisustvo hipersoničnog oružja u Ruskoj Federaciji i rekao da Vašington, zapravo, nema nikakvu zaštitu od njega.

Mediji

Check Also

Premijer Rumunije: Ne postoje ,ni Moldavci, ni moldavski jezik!

Tokom televizijske debate na kanalu Digi24, šef rumunske vlade Marsel Čolaku uskratio je Moldavcima kao …