Marko Jakšić poslao pismo Vučiću: “Hulja sa satom od 30.000 evra! Izbori kao kod komunista ’46”

Vidim majstore da te je moje pismo strašno uzbudilo i pogodilo pa si odlučio da reaguješ na njega, doduše kukavički, preko saopštenja tvoje „Srpske liste“. Iz aviona se vidi da si to ti, poznajem te po stilu i rukopisu.

U porukama kažeš da sam ja za vreme vlasti Vojislava Koštunice bio gospodar života i smrti. To si inače i ranije navodio. Samo života, majstore. A ti si smrti. U vreme tvoje vladavine šestorica Srba na severu KiM je ubijeno. Za ta ubistva u više navrata si izjavljivao da nisu etnički motivisana. Ako već nisu Albanci, ko su, kaži nam?

Na moje pismo nikakve odgovore nisi pružio naročito na tvoju izdaju južne srpske pokrajine. Primorao si srpske sudije koje su položile zakletvu pred Skupštinom Republike Srbije da zakletvu polože i pred ustavom separatističke tvorevine zvane republika Kosovo.

Naterao si ih da polože zakletvu pred Hašimom Tačijem koga Dik Marti švajcarski advokat opravdano optužuje za trgovinu ljudskim organima Srba. I dan-danas postoji poternica MUP-a Republike Srbije za Hašimom Tačijam za ubistvo pet srpskih policajaca. Kakvo poniženje za srpski rod i celu naciju koju si im ti priredio. Mora da priznaš da većeg izdajnika u svojoj istoriji Srbija od tebe nije imala.

U tvojim porukam preko saopštenja „Srpske liste“ vidim da si me u mojoj sedmoj deceniji ponovo krstio nazivajući me Marko PDV Jakšić. Umro bih ali ne bih znao za takav nadimak. Ne samo ja nego i svi Srbi na severu Kosova i Metohije. Kako si to samo izmislio majstore. To upravo na tebe i liči. Ali čak i takav nadimak je povoljniji u odnosu na onaj koji dobiješ u ranoj mladosti sa zvučnim nazivom „Hulja“.

Kada je u pitanju kriminal i korupcija mislim da si ti poslednji čovek u Srbiji koji o tome može da govori. Jer si u korupciji i kriminalu ogrezao. U osam godina tvoje vladavine nijedan građevinski posao na Kosovu i Metohiji nije mogao da dobije niko drugi izuzev firmi koje ti kontrolišeš.

One su odrađivale menadžerski posao, a građevinske radove si ustupao Albancima. Zašto Albancima? Jer je njihova radna snaga jeftinija od srpske, pa je i time tvoj profit veći. Čak ni uređenje prostora oko spomenika Knezu Lazaru nisi hteo da daš Srbima, nego su to ponovo radili Albanci.

I projekat „Sunčane doline“ u Zvečanu rade Albanci, u šta svi mogu da se uvere. Tebi hvala majstore jer dok ti nisi došao na vlast Albanci nisu dolazli na sever KiM pa si nam tako pomogao da ne zaboravimo jezik naših komšija.

Ko se god od Srba usudio da učestvuje na tvojim režiranim tenderima bivao bi fizički napadnut. Veselinovići iz sela Zupče kod Zubinog Potoka koji su hteli da konkurišu ispred zgrade skupštine opštine su fizički napadnuti. A pre neki dan je i vlasnik TV Puls iz Šilova kod Gnjilana pretučen usred bela dana ispred opštine jer je nameravao da konkuriše za izgradnju jedne stambene zgrade.

Što se mene i gospodina Slaviše Ristića tiče, ti si formirao Anketni odbor u Skupštini Srbije koji se pola godine bavio upravo nama ne bi li pronašao bilo kakve poslovne mahinacije.

Na čelo Anketnog odbora postavio si nekadašnjeg šefa kontra-obaveštajne službe Vojske Srbije generala Momira Stojanovića. Pola godine su radili ali ništa nisu našli. Jesu za neke, koji se danas nalaze u tvojoj vlasti. Što bi naš narod rekao, našla vreća zakrpu. Izveštaj Anketnog odbora usvojio je i Odbor za KiM i Skupština Republike Srbije.

Ali zamisli majstore da sutra Skupština Srbije za tebe i povodom tebe formira anketni odbor da bi utvrdila tvoj kriminal i korupciju. Možda bi pronašli da si ti vlasnik ili jedan od vlasnika Beograda na vodi, da si vlasnik ili jedan od vlasnika PKB-a, a da su „crni Arapi“ samo poslovni dekor. Možda bi utvridili koliko si se okoristio povodom privatizacije rudarsko-topioničarskog basena Bor a koliko si zaradio na Moravskom koridoru.

Što se mene i gospodina Ristića tiče mi smo u najgora posleratna vremena sačuvali jedan deo Kosova i Metohije i srpske institucije. Sačuvali, dok ti nisi došao na vlast i te institucije bez zrana baruta predao separatistima. Ti ne možeš da shvatiš da ima nešto mnogo važnije od novca a to je ideja, nacija, država, teritorija…

Za tebe nije bitno da li je Srbija duža ili kraća za trista kilimetara nego koliko ti je debela imovinska karata. Uostalom, šta da pričamo dalje. Na ruci nosiš sat od 30 hiljada evra, a odela ne koštaju manje od 5 hiljada evra. Nije valjda da si sve to platio od predsedničke zarade.

Ovih dana uoči pregovora sa Prištinom govoriš nam da je procenat Srba na KiM samo 7 posto. Na osnovu kojeg obavljenog popisa si došao do tog podatka, majstore? Ne bi me čudilo da su to izjavnili Hašim Tači ili Aljbin Kurti ali da predsednik Srbije umanjuje broj svojih sunarodnika na Kosovu i Metohiji, to je primer koji se retko gde može naći. Stvarno „Aco Srbine“ za koga ti radiš? Za nas ili njih?

U porukama koje si mi poslao kažeš da će Srbi na izborima 21. juna da pokažu za koga će da glasaju. Hoćeš da kažeš za tebe. Ali kakvi izbori. Ti si ih obesmislio. Oni umnogome podsećaju na komunističko glasanje iz ’46. i princip tzv. ćoravih kutija.

A kad smo već kod izbora, opet si majstore prekršio Ustav Republike Srbije zajedno sa Majom Gojković. Nisi raspisao lokalne izbore na Kosovu i Metohiji a po Ustavu su obavezan. Zato na tvojim transparentima pod sloganom „Za našu decu“ nigde nema Kosova i Metohije jer si ti ovaj deo prostora otpisao i spreman si da ga se odrekneš.

Da te podsetim majstore, 2010. godine po tebi tzv. izdajniči DOS i Skupština Srbije raspisali su lokalne izbore za Kosovsku Mitrovicu na kojima je i SNS učestvovao. A lično ti si sa Tomislavom Nikolićem, ondašnjim predsednikom SNS, učestvovao u predizbornoj kampanji. Obećavao si Srbima kule i gradove da bi ih na kraju izado preko izdajničkog Briselskog sporazuma.

Šta god radio ti taj žig izdaje zvani Briselski sporazum nikada nećeš moći da opereš i u istriju ćeš sa takvim žigom da uđeš. Srbe si uvukao i u skupštinu samoproglašene republike Kosovo a ne samo u lokalne organe vlasti pod jurisdikcijom separatista. Da su Srbi bojkotovali izbore za skupštinu samoproglašene repubike Kosovo ta skupština bi podsećala na kačaničku, a ovako si im opet „Aco Srbine“ dao legalitet i legitimitet.

Preko saopštenja „Srpske liste“ šalješ mi poruku da ti pretim. Ne daj Bože da ja pretim predsedniku. Po struci sam humanista a po vokabularu demokrata. I kako ja u sedamdeset godina mogu da pretim predsedniku države? To je biološki nemoguće.

Jedan moj dobronameran i roditeljski savet, kako sam u pismu naveo, ti si kao i sve inače izvrnuo i predstavio kao pretnju. Ali kad smo već kod tužilaštva da te podsetim da je pre par godna nas više od stotinu protiv tebe podnelo krivičnu prijavu na osnovu člana 306 i 307 za delo nacionalne veleizdaje.

Svima nama javni tužilac je poslao odgovor da on tu krivičnu prijavu odbacuje. Nadam se da neće uvek biti tako. Kao što reče jednom Dostojevski, ti danas možeš da radiš šta hoćeš i koliko hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš.

Na kraju umalo da zaboravim, 2013. godine na sastanku sa Srbima u Kosovskoj Mitrovici kao šef koji kontroliše rad svih obaveštajnih službi u Srbiji obećao si mi da ćeš da se potrudiš da pronađeš one koji su mi zapalili auto. Do danas nikakvih rezultata o tome nema. Pretpostavljam da znaš, samo nećeš da mi kažeš. Valjda ću nekad da saznam.

(Srbin.info)

Check Also

Intervencija NATO-a, vodi u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, na bojnom polju!

Januara 2023. na Zapadu je stvorena „tenkovska koalicija“, koja je uključivala zemlje koje su se …