NATO vojnik poslat na granicu da “obuzda Rusiju”, sada tuži Britaniju, jer je od zime, ostao trajno da muca!

Vojnici zemalja članica NATO-a nezadovoljni su uslovima službe, u blizini ruskih granica i podnose tužbe protiv sopstvene komande, tražeći višemilionsku odštetu.

Jedan od tipičnih primera pravne tužbe britanskog vojnika Čilešea Mvambe odeljenju za odbranu Ujedinjenog Kraljevstva, opisao je analitičar Andrej Kots u članku za RIA Novosti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Mvamba je afričkog porekla i bio je potpuno nespreman za mraz u Estoniji, gde je raspoređen, „da obuzda Rusiju“, primećuje novinar.

„U novembru 2017, u okviru operacije CABRIT, Čileše Mvamba je otišao u Estoniju na tri nedelje u vojnu bazu u blizini grada Tapa, 150 kilometara od granice sa Rusijom…

– Poslovno putovanje je postalo prava noćna mora “, objasnio je Kotz.

Po povratku u Veliku Britaniju, Mvamba se požalio na strašne uslove službe u blizini ruske granice, gde je pretrpeo hipotermiju i počeo da muca.

Britanski vojnik podneo je tužbu Višem sudu u Londonu i od Ministarstva odbrane traži odštetu, u iznosu od 860 hiljada funti.

Istovremeno, hladno vreme u Estoniji, koje „ne može da se izdrži“, u novembru 2017. nije prešlo minus četiri stepena Celzijusa, naglašava Kots.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusko MUP stavilo na poternicu bivšeg predsednika Ukrajine, Porošenka

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije posle Vladimira Zelenskog, na poternicu stavilo i bivšeg predsednika Ukrajine, …