Ilegalna Američka baza u Siriji, pod teškim raketnim napadom! – VIDEO

Američka baza u blizini naftnog polja Omar u provinciji Deir Ezzor na severoistoku Sirije, našla se pod raketnom vatrom, objavio je sirijski provladin list Al-Vatan, pozivajući se na izvore u toj provinciji.

Lokalni izvori u provinciji Deir ez Zor javljaju, da je baza američkih okupacionih snaga u blizini naftnog polja Omar, pod raketnom vatrom i da je vidljiv stub dima“, navodi list.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Oružane snage SAD ilegalno, kontrolišu teritorije na severu i severoistoku Sirije – u provincijama Deir ez-Zor, Al-Hasek i Rakka, gde se nalaze najveća sirijska naftna i gasna polja.

Zvanični Damask, je prisustvo američke vojske na svojoj teritoriji, više puta nazvao okupacijom i državnim piraterijom sa ciljem direktne krađe nafte.

Napadi se dešavali i pre deset dana

Američka baza u oblasti Deir Ezor u istočnoj Siriji, u subotu je gađana brojnim raketama, navodi Al-Arabi Al-Jadeed.

Rakete su pale u oblasti gasnog polja Konoko, navodi se u izveštaju.

Izvor je rekao za Al-Arabi Al-Jadeed, da su rakete lansirane iz oblasti pod kontrolom Asadovog režima i milicija, koje podržava Iran i da su sletele izvan baze.

Izveštaj nisu potvrdili američki zvaničnici.

Pre dve nedelje, sirijska državna novinska agencija SANA izvestila je, da je vojna baza Kharab al-Jir, koju koriste američke snage u provinciji Hasaka na severoistoku Sirije, bila gađana raketama.

Zvaničnik Centralne komande SAD (CENTCOM) rekao je tada za Al Arabiju, da raketni napad nije prouzrokovao nikakve povrede ili štetu, rekavši da su rakete bile kratke i da nisu udarile u blizini samih baza.

Nejasno je ko je ispalio rakete prema bazi.

U oktobru je samoubilački napad dronom pogodio američku bazu Al Tanf u Siriji, a Njujork tajms je izvestio, prema anonimnim američkim i izraelskim obaveštajnim zvaničnicima, da je napad izveden kao odmazda za izraelske vazdušne napade u Siriji.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

CNN: Ruska vojska napreduje svakog dana, nakon oslobođenja Avdijevke!

Posle oslobođenja Avdijevke, ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni specijalne operacije. Ovo prenosi CNN… TV …