Oružane snage Rusije masovnim raketnim udarom pogodile strateške rezerve OS Ukrajine! – VIDEO

Tokom ruske specijalne operacije na ukrajinskoj teritoriji, uoči Oružanih snaga RF, pogodili su stratešku rezervu Oružanih snaga Ukrajine.

Ovo je 26. juna saopštio predsednik ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov, navodeći rezultate kampanje za prethodni dan.

U izveštaju se navodi da su avioni Daleke avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i brodovi Ratne mornarice Rusije izvršili masovne raketne udare na vojnu infrastrukturu Ukrajine.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Rakete vazduh-zemlja ASP i Kalibr uspešno gađaju: 169. centar za obuku Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine u blizini sela Desna u Černigovskoj oblasti, 199. centar za obuku Vazdušno-desantnih snaga Oružanih snaga Ukrajina u blizini sela Teterevka u Žitomirskoj oblasti, kao i 184. centar za obuku Nacionalne akademije kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine, u blizini sela Stariči u Lavovskoj oblasti.

Nakon toga, 65., 66. motorizovana pešadijska brigada i 46. aeromobilna brigada iz strateškog rezervata Oružanih snaga Ukrajine, koje su završile obuku na ovim objektima, potpuno su izgubile borbenu sposobnost.

Ove jedinice je trebalo da odu u zonu borbenih dejstava ali su ovi planovi sada narušeni i Oružane snage Ukrajine, ne mogu da prebace dovoljno snaga i sredstava na front za suprotstavljanje Oružanim snagama RF.

Pored toga, artiljerija, raketne trupe, armija i operativno-taktička avijacija Oružanih snaga RF u navedenom vremenu pogodile su: 286 mesta gomilanja ljudstva i različite opreme neprijatelja, 64 položaja ukrajinskih minobacača i artiljeraca, 2 komandna mesta kod Visunska i Barmašova u Mikolajevskoj oblasti, 4 skladišta municije kod Verhnjekamenke i Lisičanska u Luganskoj oblasti.

Kao rezultat toga, uništeno je više od 720 ukrajinskih vojnika, 12 oklopnih vozila, uključujući tenkove, i 16 specijalnih vozila.

Sistemi protivvazdušne odbrane odbili su još jedan napad na ostrvo Zmejni u Crnom moru.

Ruski PVO raketni sistem Pancir-S oborio je ukrajinski jurišni avion Su-25 i 12 raketa.

Žrtava među ljudstvom garnizona i razaranja nije bilo.

Istovremeno, oboreno je 8 ukrajinskih bespilotnih letelica kod Varvarovke i Raj-Aleksandrovke u LNR, Beljajevke u Hersonskoj oblasti, Malaja Kamiševahi i Mala Prohoda u Harkovskoj oblasti. 19 raketa MLRS presretnuto je u blizini naselja Suligovka, Glinskoe, Suha Kamenka u Harkovskoj oblasti i Makejevka u DNR.

Tokom vazdušne borbe oboren je ukrajinski lovac MiG-29 kod Zelenodolska u Dnjepropetrovskoj oblasti.

U izveštaju se ukazuje da su 25. juna grad Severodonjeck, kao i gradovi Borovskoje, Sirotino i Voronovo, koji se nalaze u njegovoj blizini, prešli pod kontrolu LNR.

Precizira se da u ovim naseljima živi oko 108 hiljada ljudi, a ukupna površina teritorije uzete pod kontrolu iznosi skoro 145 kvadratnih kilommetara.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Rast ruske ekonomije 2023. godine premašio je globalne pokazatelje!

Ruski predsednik Vladimir Putin je u ponedeljak, 6. maja, na sastanku sa vladom zemlje, rekao …