Najbolji ratnik u Americi je iz – Srbije!

Narednik prve klase Ivan Jeremić, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije, pobednik je takmičenja „Najbolji ratnik” održanog u Sjedinjenim Američkim Državama, u organizaciji Nacionalne garde Ohaja.

Na ovom regionalnom takmičenju, koje predstavlja proveru fizičkih sposobnosti i vojnih znanja i veština, u bazi „Džejms A. Garfild” u Raveni, nastupili su najbolji vojnici američkih država Ajova, Viskonsin, Ilinois, Indijana, Minesota, Mičigen i Ohajo, te predstavnici Mađarske i Srbije.

Tokom pet napornih dana takmičili su se u 12 zahtevnih disciplina koje su, između ostalog, obuhvatale poznavanje oružja, gađanje pod stresom i na specijalizovanom poligonu, preživljavanje u vodi, marširanje pod opterećenjem, usmeravanje artiljerijske vatre i pružanje prve pomoći.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Osvajanjem prvog mesta u jakoj konkurenciji, sa naoružanjem i vojnom opremom koja je u upotrebi u Oružanim snagama SAD, narednik Jeremić je pokazao da su pripadnici Vojske Srbije odlikovani najvišim vojničkim vrlinama, da su vrhunski profesionalci i da su uporni i disciplinovani u izvršavanju zadataka i posvećeni“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ovo je bilo prvo učešće pripadnika Vojske Srbije na takmičenju „Najbolji ratnik“ u SAD.

Ovo je jedna od brojnih aktivnosti Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, u okviru programa državnog partnerstva, koja ima za cilj podizanje nivoa operativnih sposobnosti i postizanje interoperabilnosti oružanih snaga, jačanje poverenja i razvoj sveukupnih odnosa Srbije i Srbije. SAD, prema Ministarstvu odbrane.

Mediji

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusko MUP stavilo na poternicu bivšeg predsednika Ukrajine, Porošenka

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije posle Vladimira Zelenskog, na poternicu stavilo i bivšeg predsednika Ukrajine, …