Britanski mediji: Papa Franja učestvuje u organizaciji sastanka između Putina i Zelenskog

Papa Franja učestvuje u organizaciji sastanka između ruskog predsednika Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog, navodi libanski list lorientlejour. Kako navode novinari, predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Mohamed bin Zajed el Nahjan, uz posredovanje pape, namerava da organizuje sastanak predsednika Rusije i Ukrajine na konferenciji UN o klimatskim promena, koja će biti održana u novembru-decembru 2023. godine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je ranije za „RT Arabik“ da Rusija ima političku volju i spremnost za dijalog sa Kijevom ali za to nema osnova.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ocenio je da pregovori između Moskve i Kijeva nisu mogući dok se ruska vojska nalazi na teritoriji Ukrajine.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Raste broj mrtvih u Zaporožju

Broj mrtvih u jučerašnjem ruskom napadu na Zaporožje popeo se na tri, saopštila je danas ukrajinska nacionalna policija.

“Dvoje civila je poginulo tokom raketnog napada, a još jedna žena umrla je tokom noći u bolnici”, objavila je policija.

U napadu je povređeno devet osoba, uključujući 11-mesečno dete, rekao je Jurij Malaško, načelnik regionalne vojne uprave.

Rusija: Zauzeli smo ukrajinski položaj severoistočno od Kupjanske

Rusko ministarstvo obrane tvrdi da su njegove snage zauzele ukrajinske položaje oko sela Vilšana, severoistočno od Kupjanske u regiji Harkiv.

Oni navode da su jurišne grupe 6. kombinovane armije porazile čitav vod (između 20-50 vojnika) i da su odbile ukrajinske protunapade.

Ministarstvo takođe piše da su ruske snage osujetile ukrajinski napad na jugu, u Novoselivskoj i da su uništile ukrajinske minobacačke položaje i drugu opremu.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Harkov je već u dometu ruske artiljerije!

Autori Telegram kanala „Rezime i analitika Severnog vojnog okruga“ govorili su o značaju oslobođenja sela …