Vučić se zahvalio Soltenbergu… Neće biti ZSO; Idemo na vojne vežbe sa NATO!

Predsednika Srbije Aleksandar Vučić sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom razgovarao o mogućem održavanju vojnih vežbi NATO-a i vojske Srbije.

“Što se tiče vežbi, danas smo se dogovarali”, rekao je predsednik i dodao da će krenuti u realizaciju ponovnih vežbi.

“Sa NATO ćemo uvek sarađivati, ja ću kao vrhovni komandant uputiti zahtev Vladi Srbije da razmotri odluku o tome da krenemo u održavanje zajedničkih vežbi sa NATO koje smo imali ranij”, kazao je on.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kaže da poštuje vojnu neutralnost države Srbije i da zajedničke vojne vežbe ne ugrožavaju tu neutralnost.

Podsetimo se, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se danas sastao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom gde su razgovarali o brojnim temama, kao i o trenutnoj situaciji Srba na severu Kosova.

On je upoznao Stoltenberga da su isključivo Srbi ugroženi na KiM i da je u poslednjih godinu dana 13 odsto Srba napustilo sever KiM zbog maltretiranja i pritisaka prištinskog režima.

“Samo su Srbi ugroženi i bili napadani, nikada Albanci nisu bili napadani. Da budem precizan, samo su Srbi bili napadani od 2001. godine, a naročito otkako je Kurti na vlasti,” rekao je Vučić.

“Sa NATO ćemo uvek sarađivati, ja ću kao vrhovni komandant uputiti zahtev Vladi Srbije da razmotri odluku o tome da krenemo u održavanje zajedničkih vežbi sa NATO koje smo imali ranije,” rekao je on.

Vučić ističe da podržava prisustvo NATO i Kfora na KiM.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

MO: Rusija zaustavila pokušaje terorističkih napada, u 3 regiona!

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske trupe zaustavile pokušaje terorističkih napada Oružanih snaga …