PUTIN: Naučili smo lekcije

Rusija će, bez obzira na okolnosti, realizovati planove o opremanju vojske novim naoružanjem, nastavićemo da razvijamo i usavršavamo Oružane snage, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin u čestitki povodom Dana pobede studentima završnih godina ruskih vojnih univerziteta i akademije Ministarstva odbrane Rusije.

„Nastavićemo da razvijamo i usavršavamo Oružane snage. Bez obzira na okolnosti realizovaćemo naše planove o jačanju svih rodova i vrsta vojske, naoružavanju vojske naprednim oružjem i opremom, uključujući i strateško naoružanje, kao i visokopreciznim i hipersoničnim sistemima, bespilotnim automatizovanim udarnim sistemima, kojima do sada nema pandana u svetu“, navodi se u saopštenju ruskog lidera, koje je objavljeno na sajtu Kremlja.

Putin je istakao da lekcije Drugog svetskog rata i cela istorija zemlje uče da ruska vojska uvek treba da bude snažna, sposobna da odgovori na bilo kakve izazove i pretnje, da pouzdano osigura suverenitet i nacionalne interese zemlje, bezbednost i miran život svih stanovnika.
Ruski lider je izrazio uverenje da će se oni koji tek izlaze sa vojnih univerziteta uvek ugledati na generacije pobednika.

„Legendarne tradicije ruske vojske bile su i ostale izvor duhovne čvrstine i snage naše vojske“ , istakao je Putin.

On je dodao da veruje da će oficiri profesionalno i dostojno učestvovati u rešavanju svih važnih zadataka, da će efikasno primenjivati stečena znanja i veštine tokom operativne i vojne obuke, kao i u razvoju modernog naoružanja i tehnike.

Check Also

Intervencija NATO-a, vodi u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, na bojnom polju!

Januara 2023. na Zapadu je stvorena „tenkovska koalicija“, koja je uključivala zemlje koje su se …