VESIĆ – MISTER PROCENAT: Za komunalce trotineti i usisivači za desetine miliona – FOTO

Ako u centru grada vidite komunalca na trotinetu, nemojte da se smejete ili čudite. Prisustovaćete retkoj situaciji – radnici “Čistoće” u pešačkoj zoni održavaće gradske ulice na točkovima.

Grad Beograd je nabavio električne trotinete i usisivače, u skladu sa “fensi” Trgom republike.

Radnici JKP „Gradska čistoća“ voziće se na električnim trotinetima koji su opremljeni kantama i opremom za čišćenje. Pored 12 električnih trotineta, iz gradskog budžeta nabavljeno je još 11 električnih usisivača, koji bi, kako kažu iz „Gradske čistoće“, radnicima trebalo da omoguće brže i efikasnije obavljanje posla u pešačkoj zoni.

Naravno i na Trgu republike, čija rekonstrukcija je trajala i trajala. Da ne spominjemo obrtanje kocki, probijanje rokova ili plaćanje penala.

– Jednim punjenjem baterije, elektrotrotineti mogu da pređu oko 30 kilometara, a pretežno ćemo ih koristiti na pešačkim zonama. Osim toga, radnici su dobili i posebne uniforme, tako da će biti i mnogo reprezentativniji. Već neko vreme ulice u centralnim opštinama se čiste i savremenim elektrousisivačima, a s obzirom na to da s njima imamo jako dobro iskustvo, jer se već deset elektrousisivača koristi svakodnevno, nabavili smo još 11 novih – naveo je direktor „Čistoće“ Marko Popadić.

Ono što građane, ipak, najviše interesuje jeste upravo cena ovog gradskog noviteta. Na sajtu „Gradske čistoće“, međutim, nije istaknuto koliko košta ova celokupna javna nabavka.

Do sada nije objavljena odgovarajuća dokumentacija za nabavku trotineta, dok su električni usisivači plaćeni 19,8 miliona dinara plus PDV, od firme FPM „Agromehanika“ iz Boljevca.

Ostaje da se vidi da li će ovaj projekat grada proći kao neki prethodni, poput čuvenih „Vrabac“ vozila ili će biti uspešniji.

(Direktno.rs)

Check Also

Putin: Izdajnici Rusije će biti tretirani kao u ratnoj zoni!

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da zemlja nema smrtnu kaznu ali da će se …