Dačić zapretio Vučiću, zna da nema kud: Hoćeš da odemo u opoziciju, ako počnem da pričam …

Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije, u emisii na TV Prva oštro je napao Aleksandra Vučića.

Naime, Dačić je optužio novinarku Mariju Savić Stamenić, poznatu po bliskosti sa predsednikom Srbije, da joj je neko drugi sastavio pitanja, kao i da te teme interesuju samo Aleksandra Vučića.

Uz to, javno je prozvao predsednika Srbije da tera SPS iz vladajuće koalicije i jasno poručio da njegova stranka ne mora da bude vlast! Čak je i zapretio da će da kaže šta mu je sve Vučić obećao što nikad nije ispunjeno.

– Hoćete SPS koji će da ode u opoziciju? Nema problema. Hoćete ja sada da pričam šta je meni neko obećao pa nije ispunio? A samo tako nastavite da radite i dobićete SPS u opoziciji – izjavio je Dačić.

Sve ovo je začudilo mnoge koji prate politička dešavanja, ali je pre nekog vremena postalo jasno da Aleksandar Vučič sve čini kako bi socijaliste ostavio na ispod 10% glasova.

Posebno je Vučiča iznervirala činjenica da je predsednik Rusije Vladimir Putin otkazao dolazak u Moskvu srpskog predsednika koji je ovaj javno najavio za 18. jun. Da stvari, što se Rusa tiče, ne funkcionišu, pokazala je i odluka Rusije da u Srbiju dođe Sergej Lavrov, ali u posetu kolegi Dačiču!

Očigledno da je Dačić zbog svega navedenog iziritiran, ali i ohrabren podrškom Rusa zaoštrio odnose u vladajućoj koaliciji. Ali tu se nije zaustavio.

Dao je i obećanje da ako SPS dobije manje glasova nego 2016. napustiće mesto predsednika stranke. Ovo obećanje je apsolutno neverovatno jer socijalisti nemaju nikakve šanse da ponove rezultat od 413.000 glasova od pre četiri godine.

Naime, SPS je u znatnom padu od 2012. kada je dok je bio u koaliciji sa demokratama osvojio 560.000. Za četiri godine koalicije sa naprednjacima izgubili su skoro 30% glasova i taj trend se nastavio i u prethodne četiri.

Danas SPS teško da može preko cifre od 300.000 glasova. Koliko je SNS “pojeo” SPS najbolje govori podatak da u mnogim mestima nisu mogli da sakupe potpise za lokalne liste.

Sve u svemu, biće zanimljivo pratiti kako će Vučić reagovati na šamar koji mu je lupio Ivica Dačić.

(Direktno.rs)

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …