Malčanski berberin delimično priznao krivicu

Ninoslav Jovanović, poznat kao Malčanski berberin, kome se sudi za otmicu i seksualno napastvovanje dvanaestogodišnje devojčice, delimično je priznao krivicu.

Jovanoviću se sudi bez prisustva javnosti zbog zaštite maloletne žrtve. Kako je objavila „Politika“, pozivajući se na nezvanična saznanja, Jovanović je na prvom ročištu, koje je održano juče, izneo svoju odbranu. On je rekao da pojedine delove optužnice osporava, ali i da pojedine priznaje.

Pravni, odnosno zakonski zastupnici oštećene devojčice, koji su takođe juče saslušani, izjasnili su se da se pridružuju krivičnom gonjenju Jovanovića i pritom najavili da će u posebnom postupku u ime porodice oštećene izneti i imovinsko-odštetni zahtev.

Jovanović je višestruko osuđivani silovatelj, koji je u prošlosti posle kidnapovanja i silovanja šišao svoje žrtve, zbog čega je dobio nadimak Malčanski berberin. On je do sada zbog svojih nedela proveo u zatvoru dvadesetak godina.

Sada mu se sudi jer je u drugoj polovini decembra prošle godine oteo dvanaestogodišnju devojčicu iz okoline Niša, koju je čak dve sedmice držao u zatočeništvu i skrivao se s njom po zemunicama i napuštenim kućama niškog, svrljiškog i knjaževačkog kraja.

Uhapšen je 6. januara ove godine posle višednevne potrage u kojoj su učestvovali pripadnici MUP-a, Vojske Srbije, BIA, građani i članovi mnogih udruženja i lovačkih organizacija.

Na glavnom pretresu juče je trebalo da budu saslušani sudsko-medicinski veštaci iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, gde je Ninoslav Jovanović pre tri meseca bio na neuropsihijatrijskom posmatranju.

Oni su bili sprečeni da dođu zbog hitnijeg predmeta u Negotinu, pa je novo ročište protiv Malčanskog berberina zakazano za 22. jul.

Za krivično delo koje se Ninoslavu Jovanoviću stavlja na teret i zbog kojeg je ponovo pred sudom i na optuženičkoj klupi, s obzirom na to da je višestruki povratnik, zaprećena je kazna od minimum deset godina ali i kazna doživotnog zatvora.

Check Also

Borel najavio tajming prve tranše prihoda, od ruske imovine!

Šef evropske diplomatije Žozep Borel je u ponedeljak, 22. jula, saopštio vreme prve tranše prihoda …