Globalista i palivatra: Situacija ozbiljnija nego što se očekivalo, potrebna nova strategija

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Predrag Kon izjavio je da je situacija vezana za epidemiju mnogo ozbiljnija nego što se očekivalo i da utvrđena strategija borbe nije uspela, zbog čega je potrebna nova.

Strategija se puno oslanjala na očekivanje da će tokom leta biti značajno smanjeno prenošenje virusa, ali se desilo suprotno. U Beogradu je situacija lošija nego u aprilu, rekao je Kon.

Uz konstataciju da je virus preskočio prevetivnu barijeru i ušao u narod, Kon je ocenio da je potrebno izbegavati velikie skupove, pošto su to “mesta za superprenošenje”.

Kon je, gostujući u programu Televizije Prva, izjavio da je potrebno ažurirati podatke sa teritorije cele Srbije, pošto postoje razlike u podacima sa terena. Postoji zahtev da se uradi revizija tih podataka, rekao je Kon, navodeći da su najteže pogođeni Novi Pazar, Tutin i Sjenica.

Kon je izjavio da testova za utvrđivanje prisustva virusa ima, ali je pitanje da li ima dovoljno kapaciteta za njihovu obradu.

Uskoro treba da se vide efekti obaveze nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, rekao je Kon i dodao da je, ako se nastavi povećanje prenošenja virusa, moguće uvođenje vanrednog stanja ili vanrednih mera.

(Fonet)

Check Also

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk: Nije dobro!

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk je rekao da je protiv američkih carina, na kineska električna vozila …