Samo obećanja dok predaje Kosovo: “Pobedićemo koronu, ja vam garantujem, penzije i plate neće padati”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je večeras sve građane Srbije za disciplinu i odgovornost u borbi sa korona virusom. Kako je rekao, penzije i plate u javnom sektoru usled ekonomske krize neće biti smanjivane.

“Pobedićemo koronu, garantujem”, rekao je Vučić u emisiji Hit tvit i objasnio da imamo dovoljno medicinske opreme i odgovorne zdravstvene radnike.

Srećom, kaže, večeras, nema ni 500 ljudi na protestima.

“Ove sedmice lagao je ko je šta stigao, izmišljao je ko je šta stigao”, rekao je Vučić i dodao da su neke od lažne vesti bile sasvim besmislene, a neke ciljane da utiču na javno mnjenje.

On je rekao da su članovi Kriznog štaba časni i odgovorni ljudi, a na opasku da je jedna od vesti na mrežama bila da je dr Kon dobio stan u Beogradu na vodi rekao je kratko: Sram ih bilo.

Vučić je rekao da su uskoro organi SNS i da će on biti samo predsednik građana.

Penzije i plate neće padati

Upitan zbog čega je odustao od policijskog časa koji je najavio za prethodni vikend rekao je:

„Zato što moram da imam i da pokažem poverenje i u saradnike i sve druge, zato što su lekari rekli da može  drugačije, i mislim i dalje da je to bio pravi predlog“.

Vučić je ukazao da postoji briga za ekonomsku budućnost zbog epidemije korona virusa, ali da neće biti smanjenja penzija, kao ni plata u javnom sektoru, čak će se zavisno od situacije gledati da se ide na povećanje.

“Ne kažem da će biti med i mleko ali lakše ćemo podneti nego bilo koja zemlja u Evropi i svetu. Bićemo najbolji u Evropi, najlakše ćemo to podneti”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je izjavio da je Srbija u međuvremenu dobila 264 respiratora, ali da obolele više nemamo gde da smestimo. Kako kaže, za sada se u Areni nalazi 137 pacijenata koji su dobro. On naglašava da je važno da pokažemo tu vrstu jedinstva i zajedništva i da ćemo pobediti koronu.

“Molim ljude da se čuvaju, da veruju svojoj državi i svojim lekarima,mi druge nemamo i oni su vrhunski lekari, vrhunski anesteziolozi”, rekao je on.

Check Also

Tramp se protivio ideji da se Putinu sudi

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da retorika američkih političara, koji ismevaju rusko nuklearno …