Samo obećanja dok predaje Kosovo: “Pobedićemo koronu, ja vam garantujem, penzije i plate neće padati”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je večeras sve građane Srbije za disciplinu i odgovornost u borbi sa korona virusom. Kako je rekao, penzije i plate u javnom sektoru usled ekonomske krize neće biti smanjivane.

“Pobedićemo koronu, garantujem”, rekao je Vučić u emisiji Hit tvit i objasnio da imamo dovoljno medicinske opreme i odgovorne zdravstvene radnike.

Srećom, kaže, večeras, nema ni 500 ljudi na protestima.

“Ove sedmice lagao je ko je šta stigao, izmišljao je ko je šta stigao”, rekao je Vučić i dodao da su neke od lažne vesti bile sasvim besmislene, a neke ciljane da utiču na javno mnjenje.

On je rekao da su članovi Kriznog štaba časni i odgovorni ljudi, a na opasku da je jedna od vesti na mrežama bila da je dr Kon dobio stan u Beogradu na vodi rekao je kratko: Sram ih bilo.

Vučić je rekao da su uskoro organi SNS i da će on biti samo predsednik građana.

Penzije i plate neće padati

Upitan zbog čega je odustao od policijskog časa koji je najavio za prethodni vikend rekao je:

„Zato što moram da imam i da pokažem poverenje i u saradnike i sve druge, zato što su lekari rekli da može  drugačije, i mislim i dalje da je to bio pravi predlog“.

Vučić je ukazao da postoji briga za ekonomsku budućnost zbog epidemije korona virusa, ali da neće biti smanjenja penzija, kao ni plata u javnom sektoru, čak će se zavisno od situacije gledati da se ide na povećanje.

“Ne kažem da će biti med i mleko ali lakše ćemo podneti nego bilo koja zemlja u Evropi i svetu. Bićemo najbolji u Evropi, najlakše ćemo to podneti”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je izjavio da je Srbija u međuvremenu dobila 264 respiratora, ali da obolele više nemamo gde da smestimo. Kako kaže, za sada se u Areni nalazi 137 pacijenata koji su dobro. On naglašava da je važno da pokažemo tu vrstu jedinstva i zajedništva i da ćemo pobediti koronu.

“Molim ljude da se čuvaju, da veruju svojoj državi i svojim lekarima,mi druge nemamo i oni su vrhunski lekari, vrhunski anesteziolozi”, rekao je on.

Check Also

Rusi uzeli Očeretino – ceo donbaski front, pred velikim promenama!

Vojnici ruskog 433. puka 27. iz grupe jedinica Centar podigli su nacionalnu trobojku, nad upravnom …