VUČIĆEVA OSVETA: Omladini po 30 dana pritvora zbog gađanja jajima predsednikove slike

Veći broj maloletnika priveden je uz krivičnu prijavu i pritvor od 30 dana, nakon što su osumnjičeni da su na protestima u Užicu gađali jajima i paradajzom transparent sa likom Aleksandra Vučića ispred prostorija SNS-a.

Bratanac Nevene Pantić jedan je od mladih koji su u policijskoj stanici zadržani na 48 sati, pod sumnjom „nasilničkog ponašanja na javnom skupu“. Iako je stajao mirno, čak ni ne pipnuvši pomenuta jaja, protiv ovog dvadesetdvogodišnjaka pokrenut je krivični postupak.

Ovakav postupak policije i krivično gonjenje dece bez ikakvih dokaza smatram demonstracijom sile i represije nad protestantima – kaže Pantić, dodajući da su snimci sa skupa dokaz koji pobija krivičnu prijavu.

Sa Pantić je na skupu bila i njena osmogodišnja ćerka, te kaže, da je njen bratanac planirao bilo kakve izgrede, ne bi krenuo sa njima.

Nikakve veze ni sa jajima, ni sa paradajzom, koji su ovih dana izgleda postali ubitačno oružje, nije imao – objašnjava Pantić.

NJen bratanac se policiji javio sam, ali sudija je ipak ovom mladiću na saslušanju pritvor produžio na 30 dana zbog, kako je navedeno, mogućeg uticaja na ostale svedoke i kako ne bi ponovio krivično delo za koje se tereti.

Među privedenima, osim njenog bratanca, Pantić kaže da je privedena i jedna petnaestogodišnja devojčica kojoj je jedva dozvoljeno da se brani sa slobode.

Iako su mnogi od mladih, kako tvrde svedoci, ali i snimci sa protesta, samo stajali mirno i nisu gađali transparent, tokom narednog protesta je takođe nakon bačenih 5 do 10 jaja, nezvanično privedeno još 3 maloletnika.

Kuriozitet ove situacije je, kako navodi Pantić, i to da se policija nije kretala gradom u svojim vozilima, već u vozilu hitne pomoći.

Policija nije policijskim kolima patrolirala da ih pronađe, već su patrolirali u kolima Hitne pomoći, da slučajno deca ne bi pobegla ako vide policijski auto – objašnjava Pantić.

Ono što je još zanimljivo jeste da su inspektori bili strateški raspoređeni sa telefonima kojima su snimali skup, a privođenja su se odigrala tek narednog jutra.

– Mesec dana pritvora, pričamo o jajima i paradajzu i pričamo o baneru, ništa čak nije bacano ni na čoveka, Ništa razbijeno, nema štete nikakve, ali svi imaju krivične prijave – kaže u neverici tetka privedenog dvadesetdvogodišnjaka.

(Direktno.rs)

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …