Kada ga je učenik ostavio na cedilu Šešelj progovorio: Šta će Vučić na pregovorima, ne donosi on odluke nego institucije – VIDEO

Srpska radikalna stranka predala je danas žalbu Ustavnom sudu kojom traže da se poništi izveštaj o ukupnim rezultatima izbora i dodela poslaničkih mandata, a predsednik te stranke Vojislav Šešelj istakao je da se izbori moraju da poniše i zakazati novi.

Šešelj je na konferenciji za medije kazao da traže da se poništi izveštaj o ukupnim rezultatima izbora jer nije donet na sednici, koja prema njegovim rečima, nije održana jer nema elektronske sednice bez elektronskih potpisa.

Radikali traže i da se poništi postupak dodele mandata narodnim poslanicima, što je kako kaže Šešelj, takođe urađeno bez sednice i to pre nego što su pred Ustavnim sudom završeni svi postupci žalbi na izborni proces.

Šešelj se osvrnuo i na pregovore Beograda i Prištine i ponovio stav SRS da na te pregovore ne treba da ide predsednik Republike, već premijer ili ministar spoljnih poslova.

Kako kaže, to što će Aleksandar Vučić ići, nije dobro ni za njega ni za Srbiju jer bi trebalo svetu staviti do znanja da se u Srbiji odluke donose u institucijama, a ne da ih donosi jedan čovek.

Ističe i da dok se ne realizuje zajednica srpskih opština, Beograd nema šta da razgovara dalje.

Lider radikala se osvrnuo i na inicijativu u Kongresu SAD da se donese rezolucija po kojoj će se proglasiti da je u Srebrenici bio genocid i zabraniti negiranje genocida.

Kaže da je to izrazito antisrpska rezolucija i da ako se usvoji predstavljaće neprijateljski akt Amerike prema Srbiji, što bi trebalo da isključi SAD iz svih pregovora i razgovora u kojima učestvuje Srbija.

Navodi i da je za SAD prioritet da se reši slučaj braće Bitići i kaže da je, s obzirom da samo zločini protiv čovečnosti i ratni zločini ne zastarevaju, taj slučaj koji karakteriše kao razbojničku pljačku sa smrtnim ishodom, zastareo prošle godine.

VIDEO:

(Srbin.info)

Check Also

Desetine aerodroma, banaka i medija zatvoreno!

U petak, 19. jula, širom sveta je prijavljen globalni prekid u radu uređaja koji koriste …