UDARNA VEST: Srbija bez Vlade i Skupštine a Vučić bez ovlašćenja sa Albancima sastavlja tekst sporazuma Srbije i Kosova

Očekuje se da će konačni sporazum između Kosova i Srbije biti sastavljen na sastanku dve delegacije u četvrtak u Briselu, prenosi prištinska Koha.

Još uvek nije poznato ko će predstavljati Prištinu na sastanku, jer nije imenovan „državni koordinator za dijalog“.

S druge strane, Evropska unija kaže da će sastanak u četvrtak biti „na nivou eksperata“. Prema EU, oni će razmotriti pitanja o kojima su razgovarali premijer Abdullah Hoti i srpski predsednik Aleksandar Vučić na svom poslednjem sastanku 16. jula.

“Kao što vas je visoki predstavnik EU Miroslav Lajčak obavestio nakon prošlonedeljnog samita, dva lidera su se složila da intenzivno rade na nivou stručnjaka već sledeće nedelje. To će se dogoditi u Briselu. Kosovo i Srbija su pozvani da pošalju svoje stručnjake da se dalje bave pitanjima o kojima je već razgovarano na nivou rukovodstva prošlog četvrtka. “Nećemo deliti dalje informacije o sastanku na ekspertskom nivou”, rekla je Nabila Massrali, portparolka EU za spoljnu politiku i bezbednosnu politiku

A dijalog između Kosova i Srbije, prema rečima Hašima Tačija, trebalo bi da se što pre okonča.

Što se tiče razgovora dve delegacije, očekuje se da će premijer Kosova Avdullah Hoti izvestiti u petak u 12.00 podneti izveštaj poslanicima Skupštine Kosova.

Dijalog Prištine i Beograda nastavljen je prošle nedelje, 16. jula, posle dvadesetomesečne pauze.

(Koha, NSPM)

Check Also

Borel najavio tajming prve tranše prihoda, od ruske imovine!

Šef evropske diplomatije Žozep Borel je u ponedeljak, 22. jula, saopštio vreme prve tranše prihoda …