UDRUŽENA OPOZICIJA: Ne priznajemo jedini jednostranački parlamenat u celom svetu sa lažnim poslanicima

Udružena opozicija Srbije upozorila je da od sutra, za kad je zakazana konstitutivna sednica novog saziva skupštine, Srbija “i zvanično nema parlament” jer po njihovim navodima, 250 budućih poslanika “nije izabrano na legalnim izborima”.

Navodeći da legitimnost junskih parlamentarnih izbora u Srbiji “osporava i veći deo Evrope”, iz Udružene opozicije su naveli da “lažni izbori za rezultat imaju jedan od retkih jednostranačkih parlamenata u celom svetu”.

“Za nas takozvana konstitutivna sednica parlamenta ne postoji jer je ona rezultat lažnih izbora, koje smo bojkotovali. Sutra će u zgradu parlamenta ući 250 ljudi koji su radi svog izbora ugrozili zdravlje građana Srbije i zajedno sa svojim naredbodavcem Aleksandrom Vučićem proizveli novi talas korone”, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da su junski izbori “organizovani nakon laži o pobedi nad pandemijom, bili obična farsa, uz totalni medijski mrak, ucene, pretnje na kojima nije bilo mogućnosti za slobodan izbor, koji garantuje Ustav Srbije”.

“Prema Sporazumu sa narodom obavezali smo se da ćemo pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata lažnih izbora smatrati aktom rušenja ustavnog poretka. Takav pokušaj dešava se sutra u 10 časova na mestu gde bi trebalo da zaseda Narodna skupština. Takvu vlast smatramo nelegitimnom i protiv nje ćemo se boriti svim vrstama otpora i građanske neposlušnosti”, naveli su iz Udružene opozicije Srbije.

(Beta)

Check Also

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk: Nije dobro!

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk je rekao da je protiv američkih carina, na kineska električna vozila …