Đoković predvodio tajni sastanak sa Amerikancima, postavljen ultimatum

Teniska asocijacija SAD, ATP i najbolji svetski igrači održali su jedan neprijatan sastanak, piše španska Marka.

Renomirani list navodi da se se te organizacije sastale sa igračima kako bi razgovarale o sudbini Ju-Es opena i Sinsinati Mastersa.

Sinsinati Masters je pomeren u Njujork i zakazan za 22. avgust, nakon čijeg završetka bi trebalo da počne Ju-Es open. Igrači već neko vreme zahtevaju da im Teniska asocijacija SAD obezbedi to da po povratku u Evropu ne budu morali u obavezan karantin.

Očekivalo da se da to bude „gotova stvar“, ali je nedavno otkazivanje Mastersa u Madridu, koji je na sav glas najavljivao i publiku, dovelo do nesigurnosti.

Marka piše da je Top 20 igrača, koje je predvodio Novak Đoković, prošlog vikenda predstavilo krovnim organizacijama veoma jasan stav – ukoliko bude karantina po povratku u Evropu, niko neće doći na Ju-Es open, prenosi portal „B92“.

To je bio uslov pomenutog „tajnog sastanka“ u kojem bi se svih 20 igrača povuklo sa turnira ukoliko ta stavka ne bi bila ispunjena.

Takođe je problem stvorila promena pravila da će igrač biti eliminisan sa turnira ukoliko neko iz njegovog tima bude pozitivan na virus korona.

Podsetimo, Rodžer Federer je odavno završio sezonu, Rafael Nadal je odustao od Ju-Es opena, a Novak Đoković i dalje nije doneo zvaničnu odluku.

Check Also

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk: Nije dobro!

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk je rekao da je protiv američkih carina, na kineska električna vozila …