STRAŠNA OBJAVA VOJSKE RUSIJE: U slučaju bilo koje vrste raketnog napada na nas UPOTREBIĆEMO …

Rusija će upotrebiti svoj nuklearni potencijal u slučaju bilo koje vrste raketnog napada na svoju teritoriju, navodi se u članku Generalštaba Oružanih snaga.

U članku pod nazivom “O osnovama državne politike Ruske Federacije u oblasti nuklearnog obuzdavanja” navodi se da će svaka raketa biti identifikovana kao nuklearna, jer ne postoji mogućnost da se ranije odredi da li se radi o nuklearnoj raketi ili ne.

Pritom, predstavnici Generalštaba ističu da će se u takvoj situaciji smatrati da je cilj protivnika uništavanje Rusije.

Autori članka objašnjavaju da je Rusija označila „crvene linije“, koje niko ne bi trebalo da pređe.

 

“Rusija je označila ‘crvene linije’ koje nikome ne savetujemo da pređe. Ako se potencijalni protivnik odluči na to, odgovor će bez sumnje biti razarajući. Pritom, vojno-političko rukovodstvo Rusije će odrediti kakav će biti odgovor, u zavisnosti od situacije“, rekao je načelnik uprave glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general major Andrej Sterlin.

Kako pojašnjava „Krasna zvezda“, subjekti nuklearnog obuzdavanja podeljeni su u dve grupe. Prvu grupu čine zemlje koje poseduju nuklearno ili drugo oružje za masovno uništenje i koje smatraju Rusiju potencijalnim protivnikom.

Drugu grupu čine zemlje koje svoju teritoriju daju za raspoređivanje strateškog ofanzivnog naoružanja, sredstava strateške PRO, nuklearnog oružja i drugog oružja za masovno uništenje drugih zemalja, što može biti upotrebljeno protiv Rusije i njenih saveznika.

(Sputnik)

Check Also

Kralj Bahreina i Putin – sudbina Bliskog Istoka postaje azijsko pitanje!

Kralj Bahreina Hamad bin Isa Al Kalifa boravio je u zvaničnoj poseti Moskvi, prenosi Al …