Milo napao Srbe i Srbiju: Zar treba da prihvatimo da smo deo srpskog sveta

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, posjetio je danas Pljevlja kojom prilikom je poručio da Crna Gora ima svoj identitet koji nije dio „srpskog svijeta“.

„Opet su se povampirile nacionalističke ideje. I šta je to što nam se nudi na ovom planu kao alternativa? S jedne strane, nudi nam se da se odreknemo svog identiteta, nudi nam se da prihvatimo da smo dio srpskog sveta, kako kažu, i da treba da budemo jednonacionalna država i da ta država treba da bude regija u budućoj velikoj Srbiji.

Nasuprot tome, imamo ponudu od svih nacionalnih stranaka. Te nacionalne stranke Crnu Goru ne vide kao građansku državu, oni je vide kao konfederaciju nacionalnih zajednica.

Dakle, da se naprave torovi u koje će se smjestiti posebno Crnogorci, posebno Srbi, posebno Hrvati, posebno Muslimani, pa ćemo onda ne na izborima nego na popisu odlučiti ko će koliko prava da ima“, kazao je Đukanović.

„Ako Srba recimo ima 28 odsto, oni će onda imati 28 odsto prava u Parlamentu, 28 odsto prava u Vladi, 28 odsto prava u Javnom servisu i tako dalje. I šta onda ide?

Onda je sledeće da objedinimo te torove, pa onda da svi Srbi budu u okviru jedne države – velike Srbije, svi Albanci u okviru velike Albanije, a za ostale ko te pita. I nije ni to konačan cilj.

Onda poslije toga treba samo da se dobro naoružate i da slobodno pucate po suprotsavljenom toru jer znate da vaših tamo nema. Zbog toga je važno i ponosni smo što ne podliježemo nacionalističkim idejama koje prije ili kasnije završavaju fašizmom. Crna Gora je zemlja svih njenih građana. To je platforma za budući prosperitet Crne Gore“, dodao je Đukanović.

(Sputnik)

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …