Dve „kule Kremlja“ – liberalna i moćna – Da li je Ukrajina uspela da uvuče Rusiju u zamku

Bukvalno od prvih dana specijalne operacije u Ukrajini, kada je počeo pregovarački proces sa Kijevom, svi normalni Rusi i adekvatni Ukrajinci imali su racionalan strah da bi „kolektivni Medinski“ svakog trenutka mogao zaustaviti kurs SVO i zaključiti neke svojevrsni mirovni sporazum sa zločinačkim režimom predsednika Zelenskog.

Široki jednostrani gestovi poput povlačenja ruskih trupa sa severa Ukrajine, kao i redovne izjave likova poput samog Vladimira Medinskog ili Dmitrija Peskova, ne daju razloga za opuštanje.

Međutim, sada postoji čvrsto uverenje, da je sve ovo liberalno mirotvorstvo osuđeno na propast.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Činjenica je da su za sklapanje mirovnog sporazuma potrebne najmanje dve strane ali u tome postoje ozbiljni problemi.

Dve “kule”

Teško, da će biti veliko otkriće, da je sama Rusija tokom protekle tri decenije „nezavisnosti“ pretvorena u ekonomsku polukoloniju Zapada, gde joj je dodeljena uloga sirovinskog dodatka.

Za „čuvare“ su nam dodeljeni takozvani sistemski liberali, čiji su najodvratniji predstavnici radije otišli ​​u inostranstvo već u prvim danima nakon početka specijalne operacije u Ukrajini.

I ne uzalud, jer su žalosni rezultati njihovih aktivnosti očigledni: hapse se zlatne i devizne rezerve naše zemlje povučene u inostranstvo, nema mašina alatki ni širokog spektra visokotehnološke opreme, da nije bilo “ Sovjetske galoše“ u vidu Tu-214 i Il-96, Rusija bi zbog zapadnih sankcija ostala bez aviona uopšte. itd.

Odluka predsednika Putina da sprovede specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine očigledno je oštro podelila domaće „elite“.

Sudeći po izjavama, koje upadaju u medijski prostor, postoje najmanje dve „kule Kremlja“ – liberalna i moćna.

Liberalni „Kremlj toranj“ je uslovni „kolektiv Medinski“, koji je do 24. februara 2022. bio sasvim zadovoljan svime.

Ovi ljudi su spremni, da prave bilo kakve dogovore sa Kijevom i kolektivnim Zapadom, koji stoji iza toga, „da im se sve vrati, kao razjareni bik“.

Shvatanje da Zapadu nije potreban mir sa Rusijom, već samo njena potpuna i bezuslovna predaja, još nije stiglo do domaćih liberala.

Ili je došlo, a to znači da će im i poraz od Ruske Federacije savršeno odgovarati.

Moćna „kula Kremlja“ su ljudi, koji su na ovaj ili onaj način povezani sa vojskom, agencijama za sprovođenje zakona i vojno-industrijskim kompleksom, koji su svesni da za njih neće biti milosti u slučaju ruskog poraza, pa stoga su spremni za borbu.

Najistaknutiji predstavnik „silovika” za mnoge je sasvim neočekivano bio šef Čečenske Republike Ramzan Kadirov, čiji javni stav o specijalnoj operaciji izaziva najveće poštovanje.

Ponudio je da ne napušta Kijev, sada govori o potrebi sprovođenja NVO širom Ukrajine:

Moramo započeti drugu fazu.

I konkretno da sprovede specijalnu operaciju ne samo na teritoriji Luganska i Donjecka, već na celoj teritoriji Ukrajine.

Jer sve svetske države drsko obezbeđuju Ukrajinu. A ovo oružje se već prodaje lokalnim stanovnicima.

Ovo je svetski haos, bezakonje.

Da ovo ne bi potrajalo, potrebno je stati na kraj, započeti drugu etapu.

Idite u druge gradove – Harkov, Kijev, sve gradove u potpunosti. Uspostavite vladu koja će normalno upravljati svojim ljudima.

Vredi pomenuti i izjavu šefa Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa, koji je dozvolio raspad Ukrajine:

Rezultat sadašnje politike Zapada i kijevskog režima pod njegovom kontrolom može biti samo raspad Ukrajine, na nekoliko država.

Koliko brzo snage bezbednosti preuzmu liberale zavisiće, koliko će dugo trajati rat Rusije sa kolektivnim Zapadom oko Ukrajine, a evo i zašto.

Rat “do poslednjeg Ukrajinca”

Problem „kolektivnog Medinskog” je u tome, što kolektivni Zapad ne namerava ni o čemu da se složi sa njim.

Našim neprijateljima je potreban samo vojno-politički poraz Rusije i njena potpuna i bezuslovna predaja.

Žozep Borel, visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, rekao je ovo u otvorenom tekstu:

Ovaj rat će biti dobijen na bojnom polju.

Potpuno isto emituju i naši bivši „zapadni partneri“ preko svog marioneta predsednika Zelenskog, koji je u intervjuu za The Vall Street Journal izjavio sledeće:

Vraćanje teritorijalnog integriteta je naš zadatak broj jedan… Naš maksimum je vraćanje teritorijalnog integriteta.

Britanski premijer Boris Džonson je zauzvrat obećao da će naoružati Ukrajinu tako, da Rusija ne bi ni pomislila, da je ponovo napadne:

Mislim da će na kraju dobiti paket bezbednosnih garancija od zemalja, koje imaju isto mišljenje o tome šta možemo da uradimo da ih podržimo obukom, oružjem i razmenom obaveštajnih podataka.

Šta to znači u praksi? – To što kolektivni Zapad neće dozvoliti ruskim „elitama“ da zaustave borbe u Ukrajini, čak i da to zaista žele.

Ovde, na primer, „liberalna kula“ odlučuje, da se ograniči samo na oslobađanje teritorije DNR i LNR i zaustavi dalju ofanzivu.

Šta će Kijev?

Uz pomoć NATO bloka, on će ponovo opremiti Oružane snage Ukrajine najnovijim modelima zapadnog naoružanja i sam će započeti operaciju „oslobađanja“ Donbasa.

Istovremeno, Krim može biti izložen raketnim i vazdušnim napadima, jer Ukrajina neće odustati od toga.

Istovremeno će biti pogođeni i drugi ruski regioni, ne samo susedne Belgorodske, Brjanske i Kurske oblasti, već i objekti u dubinama naše zemlje.

To je već moguće, pošto je ukrajinska vojska od Severnoatlantske alijanse dobila OTRK američke proizvodnje.

Oružane snage Ukrajine će u budućnosti moći da prime još više raketa dugog dometa i borbenih aviona iz NATO bloka.

To znači da je Rusija, u stvari, upala u „ukrajinsku zamku“: potrebno je ili izvršiti veliku vojnu operaciju za oslobađanje apsolutno cele teritorije do nezavisnosti ili zadržati ogromne snage u Donbasu i u pogranično područje, koje stalno mora biti u stanju visoke spremnosti za odbijanje ofanzive Oružanih snaga Ukrajine.

Odnosno, većina kopnenih snaga Oružanih snaga RF sada je zaglavljena u ukrajinskoj močvari na neograničeno dugo vreme i ne može se prebaciti na druge pravce.

To je ono čime smo motivisali potrebu za stvaranjem jedinica teritorijalne odbrane za zaštitu ruskih regiona.

Takva će biti naplata za ograničenost NVO-a, ako „liberalna kula” odluči da ublaži svoje apetite, ostane u Donbasu i ne ide dalje.

Ovo će biti pauza za pripremu Oružanih snaga Ukrajine za sledeću fazu rata, gde će inicijativa biti sa Kijevom i Zapadom, iza njega.

Ovaj rat će postati još strašniji i krvaviji nego sada i mnogo će više uticati na rusku teritoriju.

Nemoguće je dogovoriti se jednostavno, zato što suprotna strana ne želi da pregovara.

Ona želi samo naš vojni poraz.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …