Ispovest Svetozara Marovića prijatelja Mila Đukanovića koji ga je izdao i uništio mu život – VIDEO

Bivši predsednik SCG Svetozar Marović pojavio se prvi put u javnosti nakon dugo vremena preko instagram profila Duška Kneževića, predsednika Atlas grupe da ispriča šta zna o Milu Đukanoviću, čiji je bio dugogodišnji saradnik i drugi čovek DPS.

Marović je rekao  da je želeo da se pojavi iako je u teškom psihofizičkom stanju. On je rekao da se često pominje njegovo ime i da je želeo da sam kaže neke stvari, budući da na to ima pravo jer je osnivač DPS i čovek koji je njemu dao ime.

On navodi da politički predstavnici DPS koriste njega kao simbol kriminala i da to vezuju za DPS.

“Ja koristim i jednima i drugima u ovim danima izbora”, kaže Marović.

Marović se zapitao zašto je sve ovo moralo da mu se desi.

“Da li sam ja zaista taj prvi, najveći kriminalac u Crnoj Gori. Da li sam ja taj koji je pokrao milione, koji ima hotele, koji ima barke, akcije, hidroelektrane, da li sam ja taj koji ima nepokretnosti u milionskim vrednostima. Mom sinu su oduzeli stan u kom je živeo i više nema gde da živi”, navodi Marović.

Dodaje da je u borbi između Mila Đukanovića i Momira Bulatovića odlučio da je stane na stranu Mila, jer je duboko verovao u njega.

“Prve godine su bile obeležene dominacijom Đukanovića, koji je nakon toga postao lider Crne Gore”. Naš odnos je prošao kroz dinamičan period, imali smo brojna slaganja, ali nakon toga i neslaganja. Na kraju me najviše boli kada Milo hapsi celu moju porodicu. Ja ne bih mogao da gledam da hapsim porodicu Đukanović” , dodaje Marović.

On je napomenuo da je Milo jedini bio na svadbi njegovog sina, da su zajedno sahranjivali roditelje, proživljavali lepe ali i teške trenutke.

“Dan pred hapšenje mi smo pili kafu. Ništa nije naslućivalo da ću sutradan biti uhapšen. Nakon 5 meseci mog pritvora, mi smo se sreli i on je rekao da ništa o pritvoru nije znao. Ja sam mu poverovao i na to”

On je rekao da se politički proces odvija tako da se prethodno odredi ko treba da bude kažnjen i da se prvo pripremi medijski.

“Imao sam prilike da se po izlasku iz pritvora sretnem sa jednim prijateljem Đukanovića koji je novinar  i on mi je rekao da sam ja predstavnik ruskog kapitala u Crnoj Gori. Pred ulazak u NATO bilo je bitno da se ukloni svi ruski elementi, te da je potrebna istočnjačka-pravoslavna žrtva. Ja sam podržavao ruski kapital koji će da osveži crnogorsku privredu, ali ja o njemu nisam pregovarao”, dodaje Marović i napominje da je egzistencija njegove porodice dovedena u pitanje.

Marović kaže da ne treba žaliti, niti da te praviti podsećanje na težinu njegove situacije.

“Možda sam to zaslužio zbog svoje kratkovidosti. Za mene kažu, pa kako on to nije prepoznao, on je ideolog, morao je to da vidi i prepozna, ali to ne možete znati uvek”, kaže Marović.

Priseća se da je još 2006.godine hteo da pruži ruku SNP kako bi se podele u Crnoj Gori zaustavile, a rezultati referenduma prilagode jednima i drugima.

Na pitanje da li je bio konkurent Đukanoviću, Marović je rekao da su to apsolutne neistinite.

“Nisam želeo da budem konkurent Milu, nisam čak hteo da budem ni predsednik Vlade. Jako je dobro da sam mogao da podelim sa nekim svoje tajne, a taj neko je bio Milo. Očigledno je ipak da je postojalo nepoverenje prema meni koje se manifestovalo nakon 2006.godine kada kreće moje kompromitovanje. Kada su hteli da uhapse mog brata, ja sam javno rekao da uhapse mene, a ne njega”.

Knežević, nekada veliki prijatelj Đukanovića, trenutno je u Londonu gde je izbegao kako ga crnogorske vlasti ne bi uhapsile, budući da ga terete da je počinio više krivičnih dela, kojima je državni budžet navodno oštetio za stotine miliona evra. Crna Gora je za njim raspisala međunarodnu interpolovu poternicu, koja je ukinuta 6.avgusta. Knežević je sam priznao da je zadnjih 25 godina finansirao DPS kao vlasnik Atlas grupe, najveće korporacije u Crnoj Gori.

On je u najavi kazao da je Marović skoro 25 godina bio najvažniji saradnik i oslonac Mila Đukanovića, sve dok ga nije uhapsio u decembru 2015. i potom primorao da prizna da je bio šef kriminalne grupe, držeći mu članove porodice kao taoce. Knežević je izjavio da je hapšenje Marovića pažljivo pripremano godinama, te da je uhapšen kao Predsednik Političkog saveta DPS i da najmanje što može da uradi za sebe i svoju porodicu jeste da razotkrije Đukanovića i “njegovu kriminalnu grupu”.

Podsećamo, u Crnoj Gori je u ovom trenutku kampanja za parlamentarne izbore koji će se održati u nedelju, 30.avgusta. Prema rezultatima istraživanja javnog mnjenja, trenutno vodi vladajuća Demokratska partija socijalista, ali smatra da se postizborna koalicija demokrata koje predvodi Aleksa Bečić i Demokratskog fronta može da formira vlast.

Check Also

EU će izgubiti više od Rusije ako konfiskuje imovinu!

Moskva je sastavila paket mera odmazde u slučaju da zapadne zemlje zaplene rusku suverenu imovinu …