UNHCR usvojio rezoluciju kojom se Izrael poziva, na odgovornost za ratne zločine!

Izraelske neselektivne metode ratovanja u Pojasu Gaze, sve više se mršte, čak i od strane njegovih saveznika.

Kako prenosi Politico, Vašington već gubi strpljenje, a Džo Bajden je imao telefonski razgovor sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom…

Novi okidač za nezadovoljstvo zapadnih političara bio je napad ID, na volontere organizacije Vorld Central Kitchen, koji je rezultirao smrću sedam ljudi.

Među poginulima, jedan dobrovoljac bio je i američki državljanin. Akcije Izraela su danas osuđene, u UN.

Generalni sekretar organizacije Antonio Guteres nazvao je rat u Pojasu Gaze „najsmrtonosnijim sukobom“, a Savet UN za ljudska prava glasao je o rezoluciji kojom se zahteva da Izrael odgovara za moguće ratne zločine, nad stanovnicima enklave.

Kako prenosi Rojters, 26 od 45 zemalja učesnica UNHCR glasalo je za usvajanje rezolucije, još 13 je bilo uzdržano, a samo 6 se protivilo usvajanju dokumenta.

Napomenimo da je američki državni sekretar Antoni Blinken, nakon udara IDF-a, na grupu dobrovoljaca, otišao u Izrael.

Diplomata je danas rekao da je Jerusalim pristao da prilagodi svoje metode ratovanja, kako bi osigurao bezbednost humanitarnih misija u Pojasu Gaze.

Premijer Netanjahu rekao je predsedniku Bajdenu da Izrael namerava da unese dalje izmene u procedure, kako bi obezbedio zaštitu onih koji pružaju pomoć ljudima koji su, tako očajnički potrebni u Pojasu Gaze.

Blinken je rekao novinarima, po povratku iz Izraela.

Borba.Info

Check Also

CNN: Ruska vojska napreduje svakog dana, nakon oslobođenja Avdijevke!

Posle oslobođenja Avdijevke, ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni specijalne operacije. Ovo prenosi CNN… TV …