Hrvatski nedeljnik “Nacional” poseduje snimak o ulozi Mula Đukanovića u ubistvu Ive Pukanića

Hrvatski nedeljnik Nacional u najnovijem broju na naslovnoj strani tvrdi da poseduje snimak telefonskog razgovora o ubistvu Ive Pukanića.

To je snimak razgovora, kako tvrde, u kojem Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, navodno govori o ulozi Mila Đukanovića u ubistvu Ive Pukanića.

Nacional nije objavio snimak u čijem je posedu i ne objašnjava zašto.

Prema pisanju nedeljnika Joca Amsterdam na tom snimku objašnjava zašto nije ranije “prokazao Đukanovića”.

Zagrebački nedeljnik piše da se 12 godina od ubistva Pukanića, kako kažu, iznenada pojavio audiosnimak iz zatvora koji ukazuje na naručioca atentata.

Reč je o snimljenom razgovoru koji je, kako piše Nacional, vođen u sasvim drugom kontekstu, a u jednom trenutku Joca Amsterdam, koji je još uvek u zatvoru, navodno konstatuje da je mogao biti slobodan čovek da je progovorio o ulozi crnogorskog predsednika u ovoj priči.

Pre nekoliko dana navršilo se 12 godina od smrti jednog od glavnih ljudi Nacionala Ive Pukanića i Nike Franjića.

Uveče 23. oktobra 2008. godine na parkiralištu u dvorištu zgrada na uglu Palmotićeve i Stare Vlaške u Zagrebu eksplodirao je motocikl ostavljen kraj automobila.

Počinitelji su brzo pronađeni, uhapšeni i osuđeni, ali su naručioci vog ubistva do danas ostali nepoznati.

Milov kabinet odgovorio

Kabinet Mila Ðukanovića odbacio kao neistinito pisanje hrvatskog nedeljnika Nacional o umešanosti crnogorskog predsednika u ubistvo Iva Pukanića.

Iz Đukanovićevog kabineta je poručeno da je reč o reciklaži laži koja je još pre osam godina lansirana.

I tada je, podsećaju, odmah demantovana od svih aktera te konstrukcije, pa i od samog Sretena Jocića, koji je u Srbiji u međuvremenu pravosnažno oslobođen optužbi za ubistvo vlasnika Nacionala.

“Pritisci tadašnjeg policijskog rukovodstva Srbije, u vreme vlasti Borisa Tadića, da Jocić, lažno optuži Ðukanovića, kako bi se na taj način diskreditovala Crna Gora i njeno rukovodstvo, nisu dali željeni učinak. Tada su raskrinkani kao jedan od brojnih metoda u pokušaju kriminalizacije Mila Ðukanovića, koji razni obaveštajno – medijskih centri, sprovode duže od 20 godina”, navodi se u saopštenju Ðukanovićevog kabineta dostavljenom Tanjugu.

Podećaju da je jedan od takvih pokušaja bila i tzv. “Duvanska afera”, koja je i sudski verifikovana kao podmetačina, dok su svi akteri u tom procesu, pred italijanskim sudovima, pravosnažno oslobođeni svih optužbi.

“Činjenica je da Nacional, koji je bio glavno oruđe, u lažnoj ”duvanskoj kampanji”, u susret godišnjici ubistva osnivača ovog lista, reciklira senzacionalistički obrađenu laž iz 2012. godine, smatramo očajničkim pokušajem dizanja tiraža i nuđenja svojih usluga onim centrima koji Crnu Goru i dalje doživljavaju kao svoju metu”, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Check Also

Pravoslavlje u borbi za čast i nezavisnost otadžbine!

Poziv Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila da se proglasi božićno primirje u Ukrajini i …