ČUDOVIŠTE U SRBIJI: Policija držala oca da bi direktorka socijalnog otela dete ratnom veteranu – VIDEO

Željku Topaloviću i njegovoj supruzi Elenki Hlipec iz sela Aljudovo, Centar za socijalni rad u Malom Crniću u četvrtak 29. oktobra, oduzeo je petogodišnje dete zbog, kako tvrde iz Centra – loše materijalne situacije.

Željko Topalović i njegova supruga Elenka Hlipec iz Aljudova kod Malog Crnića, roditelji petogodišnjeg dečaka, od decembra 2019. godine imaju neosnovanu presudu o samostalnom vršenju roditeljskog prava nad njim. Devet meseci kasnije, Centar za socijalni rad u Malom Crniću, oduzima dete.

U četvrtak ujutru 29. oktobra, uz obezbeđenje četiri policijskih službenika, direktorka Centra za socijalni rad u Malom Crniću, Dijana Mirković, i radnice Centra Jelena Đurić, Danijela Ilić, psiholog Nada Kostić i sudija Zorica Stojadinović uz pratnju još dve osobe, bez prethodno uručenog rešenja o oduzimanju deteta, dok je sudija Željku u dvorištu ispred kuće objašnjavao da su navodno došli zbog upućivanja deteta kod logopeda zbog govorne mane, direktorka Centra za socijalni rad uz obrazloženje da hoće samo da vidi kako je dete, ušla je u kuću gde se nalazila majka Elenka sa svojim sinom.

Međutim, to obrazloženje direktorke Centra, da hoće samo da vidi kako je dete, ispostavilo se da je već unapred bio samo dobro orkestriran plan legalne otmice deteta.

Naime, direktorka Centra Dijana Mirković, nakon što je ušla u sobu gde se nalazila Elenka sa svojim petogodišnjim detetom, čim joj se ukazala prva prilika, brutalno je istrgla dete majci iz naručja, a Elenku je silovito odgurnula i istrčala sa detetom iz kuće van, strpala dete u automobil i odvezla se sa detetom u nepoznatom pravcu. Dok je direktorka sa detetom u naručju bežala u pravcu auta, dete je plačući dozivalo oca koga je policija žadržavala sve dok se direktorka nije udaljila sa ukradenim detetom.

Nakon ovog saznanja da je porodici Topalović-Hlipec bespravno i bez osnova na silu oteto petogodišnje dete, kako bi pomogli porodici da vrati nazad svoje oteto dete mobilisali su se mnogobrojni građani, Udruženja ratnih vojnih veterana i priopadnici Slovačke manjine u Srbiji.

Pravni zastupnik koji besplatno zastupa porodicu Topalović, rekao je za TPKNEWS da u celom postupku ima dosta manjkavosti, a kao osnov za njegove tvrdnje, rekao nam je da je još 1. oktobra podneta tužba Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, i samim tim Centar za socijalni rad Malo Crniće trebalo je da obustavi ceo postupak.

U tužbi koju je Centar za socijalni rad Malo Crniće podnelo protiv porodice Topalović-Hlipec zbog loše materijalne situacije, navedeno je da su prozori razbijeni, kuhinja prljava, da se po kući šetaju pacovi, da se njihovo starije dete šeta u gaćama po kući, da je u kući hladno…

Ekipa TPKNEWS-a je u petak obišla porodicu Topavlović-Hlipec, i zatekla sasvim drugačiju situaciju od one koja je navedena u tužbi Centra. Uslovi su dobri, prozori nisu razbijeni, pacova nikakvih nema, kao ni drugih netačnih tvrdnji, koje su navedena u tužbi Centra. U kući je toplo i pristojno se živi, jednom rečju, prava seoska atmosfera. Kako nam je potvrdio i Željko, svi izveštaji su lažni, i ne prikazuju pravo stanje porodice, jer nikada nije dolazio ni jedan sudski veštak niti je Centar za socijalni rad Malo Crniće bilo šta preduzeo kako bi im pomogli da poboljšaju uslove života.

U selu za Željka i njegovu porodicu svi imaju samo reči hvale. U seoskoj prodavnici rekli su nam da porodica Topalović-Hlipec jeste da je možda siromašna porodica u selu, ali to je porodica koja ne zaslužuje da im se dete oduzme, a Centar je zapravo sve učinio da tako bude.

“Željko je ratni veteran koji je bio ranjen 99 godine na Kosovu braneći svoju državu od NATO agresora, a ta ista država danas mu je oduzela dete zbog navodne loše materijalne situacije”, kaže sagovornik, i dodaje da se direktorka Centra Dijana Mirković sada sveti Željku, jer je pre otprilike 20 godina dok je radila kao pedagog u školi, izdala nalog da se jednoj porodici iz sela oduzmu deca. Željko je tada u selu sakupio meštane i sprečio to izvršenje.

Inače, Elenka Hlipec je državljanka Srbije rodom iz Vojvodine a deo je Slovačke nacionalne manjine u Srbiji, dok je Željko državljanin Srbije koji je deo Vlaške nacionalne manjine u Srbiji.

(Nova.rs)

Link:https://nova.rs/vesti/hronika/policija-drzala-oca-da-bi-direktorka-socijalnog-otela-dete/

Check Also

Mosk hoće da sruši YouTube! Stiže nova platforma!

Ilijan Mosk je otkrio da na platformu X, uskoro stiže novi format video sadržaja. Milijarder …