Koliki izdajnik moraš da budeš? Prodaš teritoriju države pa se braniš od naroda

Jermenske vlasti saopštile su da su sprečile grupu bivših zvaničnika te zemlje da izvrše atentat na premijera Nikola Pašinjana.

Dodaju da je sprečen pokušaj te grupe da se domognu vlasti državnim udarom.

Jermenska Nacionalna bezbednosna služba (NŠ) saopštila je da su njen bivši šef Artur Vanecjan, bivši lider poslaničkog kluba republikanaca u parlamentu Vahram Bagdasarjan i ratni volonter Ašot Minasjan uhapšeni zbog planiranja atentata na Pašinjana i državnog udara, preneo je Rojters.

“Osumnjičeni su planirali da se domognu vlasti ubistvom premijera i već su imali potencijalne kandidate za njegovu zamenu, o kojima su diskutovali”, navodi se u saopštenju NŠ.

Lusine Sahakjan, advokat bivšeg šefa NŠ Vanecjana objavila je ranije danas na Fejsbuku da je jermenska služba državne bezbednosti privela njenog klijenta zbog sumnje da je uzurpirao vlast i pripremao atentat na Pašinjana.

“Vlasti su ga optužile na osnovu lažnih sumnji za uzurpiranje vlasti i pripremu ubistva Nikola Pašinjana”, napisala je ona

Rojters podseća da se Pašinjan nalazi pod velikim pritiskom i da na hiljade ljudi svakodnevno protestuje u Jerevanu tražeći njegovu ostavku nakon što je prošle nedelje sa Azerbejdžanom potpisao deklaraciju o okončanju rata u Nagorno Karabahu.

(Tanjug)

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …