Veče za pamćenje! Novak Đoković ponovo sportista godine! – VIDEO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je “Laureus” najveće sportsko priznanje koje se dodeljuje najboljem sportisti godine.

Ovo je peti put da se Srbin podiže trofej namenjen najboljem sportisti godine, a pre toga, priznanje je osvajao četiri puta – 2012, 2015, 2016. i 2019. godine.

Da podsetimo, Rodžer Federer je pet puta osvajao ovo priznanje.

Novaku je nagradu na sceni uručio legendarni Tom Brejdi. Potom, Novak je održao moćan govor u kojem je istakao da nije bitno, ko odakle dolazi i ko je koje boje kože, već da sve spaja sport.

Za to vreme, kamere su zabeležile i reakcije njegovih rivala na terenu. Sa jedne strane, bio je Rafael Nadal koji je pratio Novaka, dok je sa druge tu bio Karlos Alkaraz.

Mladi Španac je pratio Novaka, a ono što su kamere zabeležile jeste da je u jednom momentu sagao glavu.

Pogledajte, kako je sve izgledalo na licu mesta.

Da podsetimo, Rodžer Federer je pet puta osvajao ovo priznanje.

Srpski teniser je prethodne godine osvojio Australijan Open, Rolan Garos i US Open, igrao finale Vilmbldona, a osvojio je i završni Masters u Torinu. Priznanje mu je uručio NFL legenda Tom Brejdi.

Uz njega za najboljeg sportistu

Pored Đokovića bili su nominovani i atletičari Šveđanin Armand Duplantis i Amerikanac Noa Lajls, svetski šampion u Formuli 1 Holanđanin Maks Ferstapen i fudbaleri Argentinac Lionel Mesi i Norvežanin Erling Haland.

Kada je reč o ostalim priznanjima, za najbolju sportistkinju proglašena je španska fudbalerka Aitana Bonmati, a ženska reprezentacija Španije, prvak sveta, proglašena je za najbolji tim.

Fudbaler Reala i engleski reprezentativac Džud Belingem osvojio je nagradu za “najveći proboj godine”.

Nagradu za “povratak godine” dobila je gimnastičarka Simone Bajls.

Najbolja sportistkinja sa invaliditetom je holandska teniserka Didi de Grot, koja je prošle godine osvojila sva četiri gren slema.

Posebno priznanje dodeljeno je Fondaciji Rafael Nadal, koja pomaže više od 1.000 talentovanih mladih ljudi iz Španije i Indije.

Telegraf.rs

Check Also

Španac Alkaras oumnjičen za nameštanje mečeva!

Mihail Salcman, bivši vlasnik lanca kladionica u Rusiji “Utkin, Nobel i Maljenkov”, osumnjičio je Karlosa …