Nova verzija „The Punisher“: Zapadna štampa fascinirana oklopnim automobilom Centurion!

Nedavno su se na društvenim mrežama pojavile prve slike novog oklopnog vozila Centurion, namenjenog ruskim specijalcima.

On je najverovatnije nova verzija “Falkatusa”, poznatog i kao “The Punisher” – kaže Armi Recognition, razgovarajući o novom proizvodu.

Vozilo 4k4, sa svojim izrazito ugaonim dizajnom, ima poseban položaj vetrobrana, verovatno iz razloga balističke zaštite.

Telo ima nagnute strane, verovatno da bi skrenuo nadolazeću municiju.

Dizajn uključuje četiri vrata, od kojih je svaka opremljena pojedinačnim puškarnicama i izlaz na krmi, koji omogućava vojnicima da bezbedno spuste padobranom.

Vozilo je opremljeno sistemom video nadzora od 360 stepeni, čime se povećava svest o borbenoj situaciji.

Pune tehničke karakteristike Centuriona nisu otkrivene, međutim, sudeći po nameni i dizajnu, trebalo bi da ima neprobojnu i protivminsku zaštitu.

Takođe se može pretpostaviti da je BA opremljen snažnim motorom i ojačanim ogibljenjem kako bi se obezbedilo kretanje velikom brzinom, po raznim vrstama terena.

Postoje dizajnerske paralele između Centuriona i Falcatusa, već dobro poznatog oklopnog vozila koje FSB koristi više od 10 godina.

Oni dele zajedničke elemente dizajna, kao što su oklopna struktura, lokacija vatrenih tačaka, obezbeđivanje sveobuhvatne vidljivosti i prisustvo brojnih vrata – zapaža zapadna štampa.

Borba.Info

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …